De kinderen waren dolblij met het prachtige speelhuis
De kinderen waren dolblij met het prachtige speelhuis

Ouderparticipatie brengt nieuw speelhuis

ALMELO - De Vrije School Almelo kent een grote betrokkenheid van ouders binnen de school. Dat gebeurt onder andere bij het verzorgen van de tuinen rondom school, tuinbouwlessen, ouders die meespelen met het jaarlijkse kerstspel en komen hiervoor vele avonden oefenen, weer anderen zorgen dan voor de kleding, belichting, schmink of koken op dat soort dagen. Er zijn ook veel jaarfeesten waarbij ouders de handen uit de mouwen steken, ieder met zijn eigen kwaliteit of kennis.

Dit jaar is de groeiende school met een derde kleuterklas (combinatie van groepen 1 en 2) van start gegaan. 'Het lokaal was enige tijd niet gebruikt en kon wel iets nieuws gebruiken. Een vader gaf onlangs aan graag met hout te werken. Als juf trek je dan de stoute schoenen en vraag je of hij misschien mee wil denken over een nieuw speelhuis in de klas,' vertelt een trotse kleuterjuf Grietje Harteveld.

'Het enthousiasme was zeer groot. Dan is het wachten op de financiële middelen. Vervolgens nog even wachten op het drogen van het speciaal voor kleuters mooi zacht geschaafde hout en in de voorjaarsvakantie was het zover. Na thuis al veel voorbereid te hebben gingen vader en opa aan de slag. En toen was er een prachtig nieuw speelhuis met maar liefst twee verdiepingen in de klas. Dat is met volle teugen genieten met spelen. Binnen de school is daar dan ook elke dag ruim de tijd voor,' legt Grietje uit. 'Het zogeheten 'vrije spel' duurt anderhalf uur per dag; de kinderen mogen dan met alle materialen spelen en ontwikkelen dan ongelooflijk veel vaardigheden.' De Vrije School Almelo biedt haar onderwijs al 40 jaar in Almelo. Met de huidige ouders en kinderen is dat aan het begin van het schooljaar gevierd, maar voor alle oud-leerlingen, oud-ouders en medewerkers van toen en nu wordt dat gevierd op zaterdag 26 mei aanstaande middels een grote reünie. Info www.DeVrijeSchoolAlmelo.nl

Meer berichten