Kirsten Wild wint drie maal goud

ALMELO - Kirsten Wild werd onlangs de koningin van het WK baanwielrennen in Apeldoorn door drie maal goud te veroveren. Ze nam deel aan vier onderdelen. Ze won het Scratch, de omnium en de puntenkoers. De laatste won ze geheel tegen haar verwachting in met grote overmacht.

'Ik dacht nog dat ik me verrekend had,' vertelt ze na afloop. Ook won ze zilver op de koppelkoers samen met Amy Pieters. Kirsten Wild is in Almelo geboren en getogen. Ze startte haar wielercarrière bij de Zwaluwen.

Kirsten woont al weer een aantal jaren in Zwolle maar heeft nog steeds goede banden met haar geboortestad en de Zwaluwen. Vorig jaar gaf ze nog een speciale trainingssessie voor de jeugd.

De club zal haar binnenkort uitgebreid gaan huldigen. Wanneer dit is hangt van de agenda van de wielrenster af. Kirsten Wild heeft al een imposante carrière achter de rug.

'Dat ik deze keer bij het baanwielrennen drie van de vier onderdelen waar ik aan mee deed zou winnen, overtreft ook mijn stoutste dromen,' liet een blije Kirsten weten voor de camera's. Hoe lang ze nog blijft racen weet ze nog niet. 'Dat bekijk ik per jaar, maar nu het zo goed gaat denk ik er nog echt niet aan,' vertelt de 35-jarige met een brede glimlach.

Meer berichten