Extra Open Dag Bouwmensen Twente Almelo

ALMELO - Het houdt nog geen gelijke tred: de op volle toeren draaiende bouwsector en de instroom van nieuw personeel. Toch signaleert opleidingsbedrijf Bouwmensen Twente Almelo een voorzichtige stijging van het aantal vmbo-schoolverlaters uit Twenterand, Tubbergen en Almelo dat kiest voor de bouw. Om die verheugende ontwikkeling een extra impuls te geven, komt Bouwmensen Twente Almelo met een extra Open Dag op zaterdag 10 maart van 10.00-12.00 bij het opleidingsbedrijf aan de Veldkampsweg in Almelo.

Het gaat goed in de bouw. Er wordt veel gebouwd en verbouwd, aannemersbedrijven moeten alle zeilen bijzetten om te kunnen voldoen aan de vraag. De voorspelling van opleidingsbedrijf Bouwmensen Twente Almelo dat er een personeelstekort gaat ontstaan, is bewaarheid. 'We hebben werk genoeg. Zeker voor leerling metselaars en tegelzetters. Het is daarom erg belangrijk dat jonge mensen weer gaan kiezen voor de bouw. Ze hebben in deze sector uitstekende vooruitzichten', aldus directeur Robert Herman.

Herman signaleert een positieve ontwikkeling; na jaren waarin steeds minder jongeren na hun vmbo opleiding kozen voor de bouw, is er nu sprake van een stijging. 'We zitten in de lift', bevestigt Herman, 'en dat is een heel goede ontwikkeling. Maar we kunnen nog veel meer mensen gebruiken. Daarom organiseren we ook een extra Open Dag in ons opleidingsbedrijf. Speciaal voor jongeren die na een eerste Open Dag nog met vragen zitten en de vmbo-ers die eind januari niet in de gelegenheid waren om te komen.'

Tijdens de Open Dag kunnen jongeren met interesse voor de bouw rondkijken in de grote praktijkhal van Bouwmensen Twente Almelo en krijgen ze alle gewenste informatie over de opleidingen tot timmerman, metselaar en tegelzetter, over de salariëring van leerling bouwvakkers, hun leerwerkplekken bij gerenommeerde bouwondernemingen in Almelo en omgeving en over de vele extra's die de opleiding bij Bouwmensen Twente Almelo te bieden heeft.

Bouwmensen Twente Almelo is het opleidingsbedrijf van aannemers uit Tubbergen, Almelo, Twenterand, Dinkelland en Borne. Het werkt als volgt: Bouwmensen Twente Almelo neemt vmbo-schoolverlaters in dienst en garandeert hun inkomen voor de duur van de opleiding. Leerlingen worden betaald volgens de cao-bouw. Bouwmensen Twente Almelo zorgt dat de leerlingen 4 dagen in de week aan de slag kunnen op de bouw met een leermeester. Het ROC van Twente zorgt 1 dag in de week voor de theorieopleiding.

Meer berichten