Harbrinkhoeker Rob Brughuis heeft zin in het nieuwe avontuur, hij mag zich sinds kort eigenaar noemen van PLUS Brughuis
Harbrinkhoeker Rob Brughuis heeft zin in het nieuwe avontuur, hij mag zich sinds kort eigenaar noemen van PLUS Brughuis

PLUS Cornelis wordt PLUS Brughuis

ALMELO – Hij was er al eens 2 jaar bedrijfsleider bij PLUS Cornelis in het voetbalstadion van Heracles Almelo, sinds 26 februari kan Rob Brughuis (28) zich eigenaar noemen. Het 'kruideniersvak' kreeg Brughuis met de paplepel ingegoten thuis in Harbrinkhoek waar vader Brughuis de 'dorpssuper' bestiert en opa Brughuis in vroegere tijden ooit met een kruidenierswinkel begon.

Voor Rob begon het vak dus thuis in Harbrinkhoek maar werd het pas echt serieus toen hij bij de PLUS in Geesteren ging werken. 'Als jochie hielp je thuis natuurlijk, maar onder vreemde ogen wordt het echt serieus,' en ga je meer zien wat het vak inhoudt,' vertelt Brughuis.

Via Geesteren ging het vervolgens naar een PLUS in Utrecht om daarna bij PLUS Cornelis terecht te komen als bedrijfsleider. 'Dat was mooi, zo in het stadion van Heracles. Het geeft de PLUS extra kleur, vooral bij thuiswedstrijden. De winkel is dan gewoon open als de wedstrijden wat vroeger zijn. Ik heb hier zelfs mijn eigen 'skybox', lachend wijzend naar een smal bovenraampje dat op het veld uitkijkt. Ik heb wel wat met voetbal en ik voetbal zelf nog steeds bij MVV'29.'

Begin 2017 werd Rob uitverkoren voor de ondernemersopleiding van de PLUS-academie. Een jaar van studie om alle kneepjes van het vak te leren en de basis om bij PLUS in aanmerking te komen voor een eigen winkel. 'De PLUS-organisatie werkt bij voorkeur met particuliere ondernemers. Zij zien dat dit actief ondernemerschap net die vijf procent extra brengt. In Almelo werk ik dan ook nauw samen met de drie andere ondernemers van PLUSom ons gezamenlijk uit te dragen. De Lokale Prijzen Check is er een voorbeeld van,' aldus Brughuis.

Begin dit jaar werd Brughuis gevraagd of hij PLUS Cornelis wilde overnemen omdat de familie Cornelis zich wilde concentreren op de vestiging in Lochem. De onderhandelingen gingen snel. 'Mijn eigen naam op de gevel van het stadion. Mijn vader glunderde toen ik het thuis vertelde maar ik kreeg ook de boodschap mee gewoon te blijven. Het moeilijkst wordt misschien wel om meer te delegeren. Niet alles kun je zelf blijven doen. Voor de winkel heb ik nog geen grootse plannen. Mijn voorganger deed het al prima, maar langzamerhand zal mijn persoonlijke touch toch wel zichtbaar worden.

Ik zit hier op een fantastische plek, goed bereikbaar en waar we zeven dagen per week vanaf 08.00 uur tot 20.00 uur geopend zijn. Alleen op zondag beginnen we pas om 12.00 uur,' vertelt Brughuis die er klaar voor is om zijn klanten van dienst te zijn.

Meer berichten