Het traditionele Almelose model van gagel
Het traditionele Almelose model van gagel (Foto: Helga Wolf)

Almelose Palmpaasoptocht

ALMELO - Zoals ieder jaar is er weer de Palmpaasoptocht in het centrum van Almelo, dit jaar op zondag 25 maart. De optocht wordt georganiseerd door de Stichting Historische Kring Stad en Ambt Almelo. Ook dit jaar zal de Palmpaasoptocht beginnen vanaf het Theaterhotel. De start is weer om 12.00 uur vanaf het bordes voorafgaand met Koninklijke Almelose Harmonie. Meedoen is gratis en ieder kind krijgt een prijsje!

Route

De route is als volgt. Theater hotel, De Galerij, Marktplein, Hagengracht, Grotestraat en weer terug. Zoals gewoonlijk zal er weer een keuring van de Palmpaasstokken plaatsvinden en een deskundige jury zal er mooiste en origineelste uithalen. Voor het maken van de stok kan men kiezen voor gagel (Almelo's model), buxus, (Twentse model) en de alternatieve modellen.

Voor deze 3 categorieën zijn er prijzen beschikbaar. Voor ieder kind is er een prijsje voor het meedoen. Voor inlichtingen voor het maken van het Almelo's model kunt u bellen met 06-47327560.

De prijzen worden uitgereikt door burgemeester A. Gerritsen en hij zal ook een kleine toespraak houden. Dit zal samen gebeuren met stadsomroeper Rene Coupée, die ook een voordracht zal houden. De Palmpaasoptocht is één van de weinige tradities in Almelo.

Men hoopt dan ook dat er weer veel vaders en moeders, opa's en oma's, buren, vrienden of andere kennissen zijn die willen meehelpen om een stok te maken.

Voorbeeld
Een voorbeeld van het Almelo's model staat zoal ieder jaar weer in de etalage van herenmode zaak Hensen Grotestraat 30-41. Let op! De gagel die men gebruikt voor het Almelo's model mag niet uit de vrije natuur gehaald worden. Het is een beschermde plant.

Meer berichten