U kunt onder andere bij ZGT een kijkje nemen op diverse afdelingen
U kunt onder andere bij ZGT een kijkje nemen op diverse afdelingen

Veel aandacht Week van de Zorg

ALMELO - In het kader van de week van zorg die begint op 12 maart, zetten op zaterdag 17 maart onder andere de zorgorganisaties Carintreggeland en het ZGT hun deuren open voor het grote publiek. Ze hebben interessante programma's samengesteld waar mee ze de nieuwsgierigheid en belangstelling van groot en klein hopen te wekken.

Zorginstelling Carintreggeland kent meerdere vestigingen in Twente en biedt ook overal thuiszorg aan. Op 17 maart kan iedere Almeloër van 10.00 tot 12.00 uur terecht in Eugeria, de Titus Brandsmahof en Hoog Schuilenburg. Er worden informatiestands ingericht en men kan op de verschillende afdelingen van de verpleeghuizen kijken hoe het leven er daar uit ziet. De medewerkers vertellen hoe een intake in zijn werk gaat en zijn bereid informatie te verstrekken over allerlei formaliteiten. Men kan kennis maken met een soort van tovertafel of zelf meespelen op de braintrainer, dit is een computer die via allerlei leuke spelletjes het geheugen traint. Ook een ritje op de duofiets is een van de mogelijkheden. Een kijkje nemen in de kapsalons of zich laten informeren over de reizen die Samen Uit aanbiedt is ook mogelijk. De afdeling ergotherapie laat zien welke hulpmiddelen er op de markt zijn. Ook kan men terecht voor bijvoorbeeld de ledenservice van Carintreggeland en de personenalarmering. In Hoog Schuilenburg draait een Meal butler. Wat dat precies inhoudt kan men daar uitstekend vertellen.

ZGT

Ook het ZGT zet zijn deuren wagenwijd open voor groot en klein. Er wordt de mogelijkheid geboden om kennis te maken met allerlei zaken, zoals de indrukwekkende apparatuur van de radiologie en de Da Vici Xi Robot op de OK. Mensen kunnen ook hun spierkracht laten testen op de fysiotherapie. Er worden ook speciale ZGT colleges gegeven. Deze kan men vinden door route 1.11 te volgen. Iedere belangstellende is hier van harte welkom en vragen mogen altijd gesteld worden. Er is een voorlopig schema gemaakt met tijden wanneer de verschillende colleges plaats vinden. Het is een unieke kans om meer te weten te komen over de verschillende items.

* 10.15 uur: Darmkanker, door chirurg Henk Jan Mantel

* 11.00 uur: Bekkenbodemcentrum, door uroloog Jessica Vriesema en gynaecoloog Akeel Alhafidh

* 11.45 uur: Zorg gericht op het gezin, door coördinator Erna Nijkamp

* 12.30 uur: Unieke moeder-baby-unit van psychiatrie, door psychiatrisch verpleegkundige Gerelande Daalman

* 13.15 uur: Geriatrie, door geriater Peter Dubbeld

Kortom, kom een kijkje nemen! Voor alle deelnemers en info kijk op www.weekvanzorgenwelzijn.nl

Meer berichten