Monique van Baaren voor het pand 'Inloop aan de Aa', aan de Schuttenstraat
Monique van Baaren voor het pand 'Inloop aan de Aa', aan de Schuttenstraat (Foto: Helga Wolf)

Steungezin kan concreet iets betekenen

ALMELO - 'Door heel direct de vrager en de aanbieder te koppelen blijft er helemaal niets aan de strijkstok hangen,' vertelt Monique van Baaren van de stichting Steungezin. Deze stichting is sinds kort gehuisvest in het pand 'Inloop aan de Aa', in de Schuttenstraat. In dit pand bevinden zich meerdere organisaties, waaronder de Kleedhoek, Speelgoedbank, Stichting Thuisteam Twente en Schuldhulpmaatje.

Eindjes aan elkaar

Stichting Steungezin is eigenlijk een internetplatform. Het is bedoeld voor mensen die echt moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Deze mensen worden getoetst en aangemeld via onder andere Almelo doet mee en de Voedselbank. Steungezin draait sinds september 2017 in Almelo, maar heeft in korte tijd er al voor gezorgd dat ruim zestig keer mensen bijvoorbeeld voor een nieuw koffiezetapparaat of hondenbrokken in aanmerking kwamen.

Monique kent inmiddels landelijke bekendheid samen met haar man Stephan van Baaren van de stichting de Eethoek. 'Wij kunnen dagelijks meer dan 70 mensen een warme maaltijd bieden en daar zijn we super blij mee,' aldus Monique die met de stichting Steungezin heel graag en heel direct mensen die echt in armoede leven iets extra's te geven. 'Het is zo mooi dat je mag regelen dat deze groep mensen ook een keer iets nieuws krijgt,' aldus een heel enthousiaste Monique van Baaren, die een en ander samen met Jonathan coördineert.

Alleenstaande moeder
Mensen kunnen dus aangeven wat ze graag willen, anderen kunnen aangeven wat ze voor iemand willen betekenen door daadwerkelijk via I-deal een product of dienst te betalen. Dat kan heel veel zijn, bijvoorbeeld nieuw ondergoed, koffiezetapparaat, een zwemabonnement, een fiets of een laptop. De aanbieder betaalt dan rechtstreeks aan bijvoorbeeld de Blokker voor het product. Alles gaat anoniem. Stichting Steungezin is als eerste opgezet in Breda door een alleenstaande moeder. Het loopt daar heel goed en Almelo heeft dit initiatief met voortrekker Monique van Baaren gevolgd.

Er zijn plannen om ook in Venlo een dergelijke stichting te starten. In Almelo kan men op maandag, woensdag en vrijdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur terecht voor allerlei informatie, specifiek omtrent Steungezin in de Inloop aan de Aa in de Schuttestraat, waar verder elke dag van 9.00 uur tot 16.00 uur iedereen welkom is voor een praatje of een kopje koffie.

Kijk voor meer informatie op steungezin.nl of op de facebookpagina van Stichting Steungezin.

Meer berichten