Heeft u ook een schattige puppy maar nog geen cursus gevolgd? Dan is het nu mogelijk om in te stromen!
Heeft u ook een schattige puppy maar nog geen cursus gevolgd? Dan is het nu mogelijk om in te stromen!

Cursussen Kynologenclub starten

ALMELO - Bij Kynologenclub Almelo en omgeving traint men op hondvriendelijke wijze met ervaren en gediplomeerde trainers. Hierdoor kunt u altijd terecht met vragen op kynologisch gebied en over de opvoeding van uw hond.

Pré behendigheid

Is je hond nog geen jaar oud maar sta je te popelen om te beginnen met behendigheid? Dan is dit wat voor jullie! Tien weken lang om de week met je hond je voorbereiden op de behendigheid A.

Behendigheid is een vorm van hondensport waarbij de honden verschillende toestellen moeten nemen in een zo kort mogelijke tijd. Natuurlijk het liefst zonder fouten. De handler (u dus) stuurt hierbij de hond over het parcours. Bij agility staat het contact tussen u en de hond centraal.

Echte behendigheid mag pas gedaan worden vanaf een leeftijd van 1 jaar. Nou snapt de KC dat jullie als jonge honden eigenaar je eigenlijk niet wil wachten tot je hond 1 jaar is. Daarom organiseren we vanaf 2018 de cursus pre behendigheid. Hierbij komen oefeningen aan bod die al wel gedaan kunnen worden op een jongere leeftijd voor het plezier voor jou en je hond. Dit alles ter voorbereiding van het echte werk. En natuurlijk omdat het heel erg leuk is!

Puppy socialisatie

Vanaf heden kunnen nieuwe puppy-eigenaren wekelijks instromen met hun puppy. Hierdoor hoeven zij niet meer weken te wachten tot de start van een nieuwe cursus.

Heeft u sinds kort een pup in huis of komt hij/zij binnenkort thuis? De socialisatiefase van de pup is een speciale leerfase. Hierin leert een pup om te gaan met soortgenoten, andere dieren en mensen. Ook leert hij om nieuwe prikkels te verwerken. Deze belangrijke fase loopt vanaf de derde week tot vermoedelijk na de negende week. Door een goede socialisatie in deze periode wordt voorkomen dat uw pup later gedragsproblemen gaat ontwikkelen.

Herhalen
Wanneer u een pup aanschaft en deze eenmaal thuis hebt, is het verstandig om door te gaan met socialiseren. De pup zit dan in de zogenaamde tweede socialisatiefase, waarin uw jonge aanwinst moet herhalen wat het eerder geleerd heeft.

Vanaf 2018 kunt u met uw puppy elke week instromen in de puppy socialisatiegroep. Zodra we een gezellig volle groep hebben stroomt u als groep door naar de puppycursus. De enige kosten die u heeft voor deze instroom puppy socialisatie cursus zijn de aanmeldingskosten en het lidmaatschap (als u nog geen lid bent).

Meer berichten