Joran Schuijn, docent drama aan het OSG Erasmus, wordt Quasimodo in de gelijknamige musical
Joran Schuijn, docent drama aan het OSG Erasmus, wordt Quasimodo in de gelijknamige musical

Joran Schuijn speelt rol Quasimodo

ALMELO - 'We konden er niet om heen, Joran Schuijn zong het beste en zette de rol van Quasimodo echt professioneel neer,' geeft regisseur Ronald Veurink aan. Joran gaat de rol van Quasimodo spelen in de musical over de klokkenluider van de Notre Dame, die in juni opgevoerd gaat worden.

De 24-jarige Joran is theaterdocent aan de kunstklas van het Erasmus. Hij verzorgt er de dramalessen voor de HAVO en VWO-leerlingen. Hij is de hele week bezig met theater en theater maken. Hij is woonachtig in Almelo en was ook al voor een andere rol binnen de musical van Quasimodo gekozen waarvoor hij onlangs lid is geworden van musicaltheater Servus.

'Ik ben ontzettend blij met deze rol, hij stond al een tijdje op mijn verlanglijstje,' geeft Joran Schuijn aan. 'Dat ik nu ook echt de rol mag gaan spelen is iets wat ik me nog niet helemaal realiseer,' laat hij met een brede glimlach weten.

Naast Joran waren er nog negen andere jongemannen die graag de rol van Quasimodo wilden vertolken. Ze kwamen vanuit verschillende plaatsen in het land naar Almelo. Onder hen Geert, die vrij goed zong maar de tekst die hij gekregen nog echt niet beheerste. 'Tja, dan kan iemand wel uit Amsterdam gekomen zijn, maar wanneer iemand niet of nog niet in staat is in de rol te kruipen van iemand die hij moet gaan spelen, dan kunnen we daar niet echt iets mee,' aldus Ronald Veurink.

Laatste vier

Tot de laatste vier behoorden Wouter Schuiling die ook een rol speelde in Het Verzet Kraakt, Mitchel ter Heide en Nicola Amoruso. Regisseur Ronald Veurink liet ze allemaal een lied zingen en ook een stuk uit de musical spelen. Jan Marten de Jong vertolkte de rol van de slechterik, rechter Frollo en hij was voor de auditanten de tegenspeler. De een kwam beter uit de verf dan de ander, Mitchel en Nicola waren zelfs even hun tekst kwijt.

Misschien zijn er voor deze auditanten toch nog kleinere rollen weggelegd binnen de musical. Mitchel bijvoorbeeld, zong goed en Nicola acteerde echt niet slecht. Wouter kwam over als heel leerbaar en krijgt vast nog weer andere kansen.

Opvoering kapel Hof 88

Uiteindelijk stak Joran Schuijn er echt boven uit. Hij is de Quasimodo waar men naar op zoek was en zal straks de hoofdrol in de musical gaan spelen die op 9, 10, 15 en 16 juni zal worden opgevoerd in de kapelzaal van Hof 88.

'Een ruimte met een prachtig kerkraam, die zich helemaal leent voor deze musical', geeft Ronald Veurink aan.

Voor meer informatie kijk op www.servus-almelo.nl/quasimodo

Meer berichten