V.l.n.r. staand: Esther van Wanrooy (unitleider kinderafdeling), Leon en Wendy Roelofs en Sanne de Leeuw (pedagogisch medewerker). Op de voorgrond gehurkt drie verpleegkundigen
V.l.n.r. staand: Esther van Wanrooy (unitleider kinderafdeling), Leon en Wendy Roelofs en Sanne de Leeuw (pedagogisch medewerker). Op de voorgrond gehurkt drie verpleegkundigen

Cadeaus voor kinderafdeling ZGT

ALMELO - 'We hebben voor iedere verkochte kerstboom twee euro opzij gelegd voor cadeaus voor de kinderen die in het ziekenhuis moeten verblijven,' vertelt Wendy Roelofs. Naast de verkoop van kerstbomen kwamen er ook heel veel spontane giften binnen en dat maakte daar er nog wat extra's aangeschaft kon worden.

Wendy en Leon Roelofs zijn al enkele jaren bezig met hun verkoop van kerstbomen. Via de site Uwkerstboomthuisbezorgd.nl kon iedereen op een eenvoudige manier een kerstboom bestellen en thuis laten bezorgen voor een mooie prijs. 'Er hebben afgelopen jaar al heel veel mensen van deze actie gebruik gemaakt, maar het kan natuurlijk nog meer,' laat Leon Roelofs weten. De verkoop resulteerde in een gift van een groot aantal fraaie bruine knuffelberen en een chocoladelekkernij, tijdens de kerstdagen. Deze heeft Wendy persoonlijk afgeleverd bij de kinderafdeling. Alle chocoladestukken had ze voorzien van een handgeschreven kaartje. Dat maakte het extra persoonlijk.

Wendy is door omstandigheden zelf heel vaak in het ziekenhuis geweest voor behandelingen. Zij weet als geen ander dat je er liever niet heen gaat en al helemaal niet tijdens de kerst. 'De kinderen die tijdens de kerstdagen in het ziekenhuis waren hebben het allemaal heel erg gewaardeerd dat ze een mooie knuffel kregen, ook de oudere kinderen vonden dit geweldig,' laat Sanne de Leeuw, pedagogisch medewerkster van het ziekenhuis, weten. Onlangs waren Wendy en Leon opnieuw in het ziekenhuis, nu om speelgoed te brengen waar de kinderafdeling ook op langere termijn iets aan heeft. Het bestond onder andere uit PlayStationapparatuur met spellen en opladers die bij de apparatuur horen en koptelefoons. 'Ik heb me eerst goed laten voorlichten voor ik tot aanschaf overging,' vertelt Wendy lachend. In het ZGT zijn ze heel erg blij met de mooie cadeaus en ze zijn er van overtuigd dat ook heel veel kinderen er plezier aan gaan beleven.

Leon gaat door met het kerstbomenbedrijf dat enkele hectares omhelst. Hij is er voortdurend mee bezig, ook moet er heel regelmatig gesnoeid worden. Hij doet er alles aan om de kwaliteit van de bomen zo optimaal mogelijk te krijgen en daarmee een heel tevreden klantenkring op te bouwen.

Het duurt nog even, maar ook voor het komende kerstfeest kan iedereen weer terecht bij uwkerstboomthuisbezorgd.nl voor een mooie boom. En…. vertelt Wendy er achter aan: 'Komende kerst gaat er weer een bedrag naar een goed doel.' Wat dat zal zijn laten ze nog even in het midden.

Meer berichten