Informatiebijeenkomst donderdag 22 februari
Informatiebijeenkomst donderdag 22 februari

Informatiebijeenkomst: Project Hof van Heden zoekt noabers

ALMELO - 'Wij willen nog graag in maart 2018 tot een definitief plan komen dat het 'Hof van Heden Almelo' moet realiseren,' aldus Marinus Trommel, voorzitter van de vereniging Mens- & Milieuvriendelijk Wonen Almelo. Ze werken nu samen met de Stichting Knarrenhof Nederland en zien nu vooral financieel goede mogelijkheden voor het woonproject 'Hof van Heden Almelo' op het Indiëterrein bij de stoftoren in Almelo.

De pijlers zijn duurzaam en ecologisch bouwen en modern noaberschap (omzien naar elkaar). Men wil de plannen realiseren voor jongeren en ouderen. Het gaat om ca 30 levensloopbestendige woningen van verschillende grootte en prijscategorie. Bij het plan worden ook gemeenschappelijke ruimtes opgenomen en een gemeenschappelijke tuin. Voor Almelo komt het nu aan op het hebben van voldoende deelnemers, voor koop of vrije sector huur. Daarbij bepalen de deelnemers gezamenlijk de uitwerking van het concept. Het aantal geïnteresseerden neemt toe, maar er is nog ruimte voor nieuwe aanmeldingen. Op 1 april a.s. moeten er voldoende deelnemers zijn om het woonproject te kunnen starten. Het is een unieke mogelijkheid om bijvoorbeeld samen met je vrienden in een duurzaam en energieneutraal woonproject te gaan wonen bij de watertoren op het Indiëterrein. Dicht bij het centrum en bus- en treinstation.

De 30-jarige Koen Rekers is een van de belangstellenden die zich heeft aangemeld voor het project. Duurzaamheid vindt hij een belangrijk item. Ook het feit dat er een gezamenlijk tuin komt vindt hij prettig omdat hij dan samen met anderen de tuin kan onderhouden, waarbij het noaberschap ook om de hoek komt kijken. 'Ik krijg bij dit project ook zelf allerlei mogelijkheden om iets in te brengen en dat spreekt me ook wel aan,' aldus Koen die hoopt dat nog veel meer jonge Almeloërs de stap nemen zich bij dit unieke project aan te sluiten. Elders in het land verlopen dergelijke projecten heel succesvol.

Informatiebijeenkomsten

Op donderdag 22 februari is er een informatieavond om 19.30 uur in de kantine van Beter Wonen aan de Klimopstaat 2a. Hier zullen Peter Prak van de stichting Knarrenhof Nederland en ook architect Gooike Postma bij aanwezig zijn. Zaterdag 24 februari en 31 maart van 12.00 – 14.00 uur in Het Huis van Katoen en Nu en op zaterdag 3 maart van 12.00 – 14.00 uur in de bibliotheek Almelo. Bij voldoende interesse kan mogelijk de bouw al eind 2018 starten. Bekijk de website www.hofvanhedenalmelo.nl en www.knarrenhof.nl en bezoek de facebookpagina of stuur een e-mail voor informatie naar wonen@hofvanhedenalmelo.nl.

Meer berichten