Kirstin Rozema wint Publieksprijs Valentijngenootschap 2018
Kirstin Rozema wint Publieksprijs Valentijngenootschap 2018

Kirstin Rozema wint Publieksprijs

ALMELO – Zo langzamerhand is het een traditie geworden: het Valentijnfestival dat het Valentijngenootschap organiseert op de zaterdag voor Valentijnsdag. Net als vorig jaar vond het festival in Utrecht plaats en net als vorig jaar ging er een prijs mee terug naar Almelo. Vorig jaar was de Valentijnprijs 2017 voor Simone Foekens met haar roman Schelpenwit. Met haar roman 'Na die nacht' was Kirstin Rozema dit jaar voor deze vakjuryprijs genomineerd.

Daarnaast is dit jaar de Publieksprijs nieuw in het leven geroepen, waarbij op alle boeken van de longlist gestemd kon worden.

De Valentijnprijs 2018 ging met Martin Scherstra mee naar Friesland voor zijn roman 'Adempauze'. De Publieksprijs mocht Kirstin Rozema meenemen.

'Geweldig dat er zoveel mensen op Na die nacht gestemd hebben. Bedankt daarvoor,' glunderde Kirstin.

Naast het feit dat ze dolblij is met de winst van de Publieksprijs hoopt ze ook dat er hierdoor meer aandacht komt voor Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) ten gevolge van een herseninfarct.

Iets wat Kirstin letterlijk aan den lijve ondervonden heeft en waar ze gelukkig heel goed uit gekomen is, en dat is beslist niet vanzelfsprekend.

Prijs

De prijs van € 250,- wordt besteed aan iets leuks met het gezin, wist Kirstin meteen. Zij hebben het ook zwaar gehad in de tijd van haar revalidatie. De cirkel is hiermee rond en het is een enorme bemoediging om door te gaan met schrijven. Eind mei verschijnt 'Alles in de stilte', de nieuwe roman van Kirstin Rozema.

Schrijfwedstrijd

In de aanloop naar het Valentijnfestival waren Kirstin Rozema als secretaris van het genootschap en Simone Foekens als jurylid ook druk met de schrijfwedstrijd die in de aanloop naar het festival uitgeschreven werd. Er waren veel inzendingen en het niveau van de verhalen lag hoog, aldus de jury.

Ook dit jaar wordt er weer een schrijfwedstrijd voor het beste romantische verhaal georganiseerd, waarbij alle deelnemers in elk geval een uitgebreid juryrapport krijgen. Voor de winnaar ligt er een mooie prijs klaar. Geïnteresseerd? Houd de site www.valentijngenootschap.nl in de gaten en/of volg het Valentijngenootschap op Facebook.

Op 9 februari 2019 viert het Valentijngenootschap haar eerste lustrum en dat gaat groots gevierd worden. Of er dan weer een prijs naar Almelo gaat?

'Dat zou gaaf zijn,' lacht Kirstin. 'Maar zover kijk ik nog niet, ik ga eerst hiervan genieten.'

Meer berichten