Per 1 maart is Mark Jan Fledderus officieel manager technische zaken binnen Heracles
Per 1 maart is Mark Jan Fledderus officieel manager technische zaken binnen Heracles

Mark Jan Fledderus, technisch manager Heracles

ALMELO - 'Ik had nu nog niet verwacht dat ik voor de functie van technisch manager in aanmerking zou komen, maar ik had er stiekem wel een beetje op gehoopt,' vertelt Mark Jan Fledderus die momenteel ook in Almelo woonachtig is. Vorig jaar was hij nog als voetballer actief en vanaf het huidige seizoen de assistent van Nico Jan Hoogma. Door diens vertrek naar de KNVB, om daar als directeur aan de slag te gaan, ging alles voor Fledderus in een stroomversnelling. Officieel wordt hij per 1 maart benoemd als technisch manager voor Heracles.

Mark Jan Fledderus is in 1981 geboren in Coevorden. Hij heeft jarenlang als profvoetballer voor verschillende clubs gespeeld waarvan de laatste jaren voor Heracles. Na de middelbare school volgende hij een HBO-opleiding commerciële economie. Het was dan ook niet helemaal een verrassing dat Fledderus na zijn voetbalcarrière voor een functie koos die meer vanachter het bureau plaats vindt. Maar in een functie als manager kan hij toch de nodige invloed op het voetbal binnen Heracles uitoefenen. Dat hij naast het voetballen ook een HBO-opleiding kon afronden tekent eens te meer zijn ambities.

Ambitieus

'Ik was als voetballer altijd heel ambitieus en wilde het beste uit mezelf halen. Ik ben dat ook in deze functie,' geeft Fledderus aan. Door het vertrek van Nico Jan Hoogma is alles voor hem wel sneller gegaan dan hij had voor zien maar hij durft de uitdaging wel aan. 'Ik mag gelukkig altijd bij Nico Jan aankloppen voor advies en daar ben ik heel blij mee.'

Fledderus mocht al advies geven, maar nu mag hij echt een stempel drukken op technische zaken. Gelukkig kan hij daarbij terug vallen op het bestuur, algemeen directeur Rob Toussaint, de scoutingstaf en mag hij Jan Smit ook nog wel eens om een goed advies vragen. Zaken als contractverlenging van zowel spelers als trainer komen nu op zijn bordje terecht. Ook zal hij zich met het aankoopbeleid bezig houden.

Mark Jan Fledderus is niet meer als speler actief, maar wel heel blij dat hij door zijn functie als technisch manager een rol kan spelen binnen het voetbal en nu bij Heracles. 'Ik hou van voetbal en ben binnen Heracles bij alle wedstrijden betrokken. Ik kom zelf niet meer zoveel aan voetballen toe helaas,' geeft Fledderus aan. 'Ik sta ingeschreven bij de voetbalclub in Deurningen, maar ik heb nog maar drie keer kunnen mee spelen dit seizoen,' aldus Mark Jan Fledderus.

Meer berichten