Anneke Souverein en Joop Israëls van de Fietsersbond hopen dat op 21 februari veel mensen naar de bieb komen om mee te denken over het fietsbeleid in Almelo
Anneke Souverein en Joop Israëls van de Fietsersbond hopen dat op 21 februari veel mensen naar de bieb komen om mee te denken over het fietsbeleid in Almelo

Fietsersbond zet zich in voor fietsend Almelo

ALMELO - 'Wij staan voor alle fietsers in Almelo en proberen zoveel mogelijk knelpunten die fietsers ervaren in kaart te brengen,' geven Anneke Souverein en Joop Israëls aan. De afdeling Almelo is een kleine actieve afdeling van de Fietsersbond die landelijk meer dan 35.000 leden en vele afdelingen kent. De afdeling Almelo wil van haar stad een echte fietsstad maken.

Op woensdagavond 21 februari van 19.30 uur tot 21.30 uur is iedereen van harte welkom op de ledenbijeenkomst in leescafé de Meridiaan in de bibliotheek. De werkgroep hoopt op een grote opkomst. Heel belangrijk vinden ze dat fietsers aangeven waar ze in de stad knelpunten ervaren, zodat zij deze punten kunnen aankaarten bij de gemeente. Zo hebben ze als eens weten te realiseren dat overbodige paaltjes zijn verwijderd en dat er nu een goed fietspad aan de rechterzijde van de Plesmanweg komt. 'Onze grote wens is dat er een echt fietsbudget apart van het overige verkeer wordt gerealiseerd, waardoor zaken heel gericht aangepakt kunnen worden,' aldus Joop Israëls.

De fietsersbond Almelo wil er alles aan doen om te zorgen dat kinderen vanaf 9 jaar tot en met de ouderen zo veel mogelijk veilig en zelfstandig aan het verkeer kunnen deelnemen op de fiets. De Fietsersbond heeft met alle politieke partijen in Almelo gesproken en hun wensen en opmerkingen voorgelegd. Ze hopen dat de politiek dit in hun agenda wil opnemen.

Meer berichten