De BeleefTV werd dankbaar in ontvangst genomen en al snel werd er gebruik van gemaakt
De BeleefTV werd dankbaar in ontvangst genomen en al snel werd er gebruik van gemaakt

BeleefTV voor Mr. Siebelinkhuis

ALMELO - De BeleefTV, een hele grote tablet op wielen, stond al een tijdje op de verlanglijst van De Klup Twente, maar het geld voor de aanschaf ontbrak.

Tot de Lionsclub Wierden de Klup verraste met de mededeling dat ze heel veel liters snert zouden gaan verkopen aan bedrijven en aan particulieren op de St. Maartensmarkt en de jaarlijkse kerstmarkt en dat de opbrengst naar De Klup zou gaan. Dinsdag 30 januari werd de cheque door de Lionsclub overhandigd.

Het apparaat stond bij de aankomst van de Lions nog onder een glimmend, paars doek midden in de grote hal. Het laken werd er al heel snel afgetrokken en werd onmiddellijk in gebruik genomen en deelnemers Maria en Claudia lieten de geïnteresseerde Lions gelijk zien wat de BeleefTV aan leuke games herbergt. Inmiddels blijkt dat het ook een grote hit is bij heel veel andere deelnemers.

Muziek en games

Zij toveren er muziek uit of spelen er leuke games op. Maar ook kleuren en plaatjes kijken zijn favoriet, bijvoorbeeld bij de ouderensoos. 'Wij hebben onze mensen nog nooit zo actief en zo blij gezien als bij de beleefTV', aldus vrijwilliger Gabi Scheller die deze groep senioren met verstandelijke beperking wekelijks begeleidt.

Zeer tevreden

De Lionsclub Wierden stelde de ontvangst zeer op prijs en was meer dan tevreden over de besteding van hun schenking. Kans bestaat dat de serviceclub zich ook in de toekomst nog een keer gaat inzetten voor De Klup Twente. Zie ook www.deklup.nl en de facebookpagina van Stichting de Klup Twente.

Meer berichten