Elke jongere komt op vrijwillige basis in het voormalige Veenstrapand te wonen
Elke jongere komt op vrijwillige basis in het voormalige Veenstrapand te wonen

Dansschool Veenstra wordt begeleid wonen

ALMELO - Bij de verkoop van de voormalige dansschool Veenstra op de hoek van de 1e Sligtestraat met de Sesastraat verkondigde het echtpaar Fikkert in Tubantia nog dat de buren zich geen zorgen hoefden te maken over vestiging van horeca of nieuwe dansschool.

Naar nu blijkt uit De Roskam, wordt het na 80 jaar dansen en drinken een appartementencomplex voor begeleid wonen voor jongeren van de stichting WBJV. De stichting exploiteert sinds 2010 meerdere soortgelijke onderkomens in de regio Twente. De stichting richt zich op jongeren van zestien tot 25 jaar die te maken hebben met gedragsproblemen, een psychische of psychiatrische stoornis en/of (licht) verstandelijke beperking.

De begeleiding en activiteiten zijn erop gericht om hun zelfredzaamheid en zelfstandigheid zoveel mogelijk te vergroten. Iedere jongere woont op vrijwillige basis; er is derhalve geen sprake van gedwongen opname. De stichting biedt een beschermde woonomgeving met 24 uur per dag toezicht en/of bereikbaarheid van de begeleiding.

Gesproken wordt over zelfredzaamheidstraining. De jongeren delen algemene voorzieningen, zoals keuken en badkamer. Er zijn ook beschermde woonvoorzieningen met zelfstandige studio's waarin elke jongere beschikt over een eigen keuken en badkamer.

In de volgende fase beschikt een jongere over een eigen huis/appartement en krijgt hier meerdere keren per week begeleiding van een vaste woonbegeleider.

Bemiddelaar in de verkoop is de Wierdense projectontwikkelaar Weghorst die samen met de investeerders Maassen van den Brink en Reesink eerder in Hengelo aan de Marskant al een dergelijk onderkomen voor WBJV realiseerde. Het pand Veenstra stond sinds 2013 in de verkoop.

Meer berichten