‘Een kuuroord vol met stress’, gespeeld door ’t Brookertoneel staat garant voor een avond vol hilarische momenten
‘Een kuuroord vol met stress’, gespeeld door ’t Brookertoneel staat garant voor een avond vol hilarische momenten

Brookertoneel, lachen zonder stress

BORNERBROEK - 'Ik heb ongelofelijk veel plezier gehad bij het kijken naar de generale repetitie,' vertelt Truus Turenhout. Zij was voorheen de souffleur van 't Brookertoneel. Na vele jaren vond ze het tijd om het stokje over te dragen aan Erna ten Dam, die dit jaar dus voor het eerst de rol van souffleur op zich heeft genomen. 't Brookertoneel komt begin maart met een programma dat weer het nodige van de lachspieren van haar publiek vraagt.

Het Brookertoneel staat al meer dan vijfentwintig jaar bekend om zijn mooie humoristische toneelvoorstellingen. 'Er wordt zes keer opgetreden en elke keer is het ook weer volle bak,' aldus regisseur Hans Hilberink. 'Deze keer spelen we 'Een kuuroord vol met stress'.

Het is een klucht en dat betekent dat er extra vlot en goed op elkaar ingespeeld moet worden en dat vraagt hele goede tekstbeheersing en continue alert zijn om direct op elkaar in te kunnen haken,' aldus Hilberink. Er moeten nog wat bekende puntjes op de i worden gezet, maar verder zit het er al aardig in.

Hilarische scenes

Monique Mulders uit het eigen dorp Bornerbroek speelt dit seizoen voor het eerst mee. 'Al jaren doe ik mee aan het carnavalsgebeuren hier in het dorp, mensen wezen me er op dat toneelspelen echt iets voor mij is. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en me aangemeld en tot nu toe bevalt het me prima,' laat Monique weten. 'Een kuuroord vol met stress' is een echte klucht met veel hilarische scènes.

Truida de Winter heeft de hoofdprijs gewonnen in de extra verloting die er wordt gehouden binnen de toneelvereniging en dat is een weekje naar een spa. Haar vriendin Aaltje en haar man Pieter gaan ook mee. Er staan naast de standaard drukte ook nog TV opnames op het programma en ook is er een gast die duistere plannen heeft. Allemaal stressvolle gebeurtenissen voor, vooral de eigenaar van de spa. Uiteindelijk is er een heel verrassende ontknoping.

Kaarten

De klucht 'Een kuuroord vol met stress' wordt in totaal zes keer opgevoerd in de weekenden op vrijdag en zaterdagavond in het Brookshoes in Bornerbroek. Iedereen is van harte welkom op 2, 3, 9, 10,16 en 17 maart.

De voorstellingen beginnen om 20.00 uur. Kaarten, inclusief een kop koffie en een lekkere plak cake, zijn vanaf 5 februari 's avonds na 18.00 uur te bestellen via Marion Sulmann, te bereiken onder telefoonnummer 074-3841802.

Meer berichten