Het kruispunt Kollenveld/Berkelstraat is één van de meest gevaarlijke oversteekpunten voor fietsers uit de wijk Kollenveld
Het kruispunt Kollenveld/Berkelstraat is één van de meest gevaarlijke oversteekpunten voor fietsers uit de wijk Kollenveld

Verkeersveiligheid Kollenveld

ALMELO - In verkiezingstijd wordt alles 'vloeibaar', zo ook bij het debat afgelopen woensdag over verkeersveiligheid in de Windhoekschool. Zo'n 80 belangstellenden, waaronder fractievertegenwoordigers uit de Almelose gemeenteraad, waren op het debat afgekomen dat de schooldirectie samen met het bestuur van Avc Heracles en Lokaal Almelo Samen hadden georganiseerd.

Onderwerp de vooral voor fietsers gevaarlijke oversteek Berkelstraat/Van Rechteren Limpurgsingel naar de nieuwbouwwijk Kollenveld en de langs de singel gelegen Hospitaalweg richting de voetbalclub Avc Heracles. De oversteek is voor schoolgaande jeugd al een crime op zich vanwege de korte lussen en blokkades door voor verkeerslichten wachtende auto's. Ernstige ongelukken worden dus al jaren gevreesd. Hetzelfde geldt de Hospitaalweg van en naar de voetbalclub. Een wegdek dat al jaren is verzakt en telkens gaten vertoond. In de donkere uren komt er dan nog eens de verblinding bij van auto's die parallel vlak langs over de Van Rechteren Limpurgsingel 'scheuren'. Het onderwerp is al vele jaren voer voor discussie, zo merkte ook de vroegere wijkwethouder Mieke Kuik. Zij liet in 2010 een houten hek langs de singel plaatsen om de naar Avc Heracles en het Kollenveld 'wild' overstekende fietsers richting de kruising bij de Berkelstraat te geleiden.

Met het debat wilden de organisatoren de compleet desolate toestand weer eens op de agenda zetten. En zowaar lijkt er beweging te komen. De aanwezige wethouder verkeerszaken Irene ten Seldam (CDA) kondigde aan dat nog dit jaar geld vrij kwam vanuit Den Haag om de verkeersbewegingen vanaf de A35 tot aan de Mariaparochie van 'slimme' verkeersregelinstallaties te voorzien en dat dan de kruising Berkelstraat daarin is opgenomen om die veiliger te maken. Ook zegde ze toe om met de school, de voetbalclub en de bewoners van het Kollenveld in gesprek te gaan om alle knelpunten in kaart te brengen en achterstallig wegenonderhoud aan te pakken. Dat geld ligt al jaren op de plank, maar of de besteding nu echt moet wachten tot het laatste huis in de wijk gebouwd is?

Het lijkt er dus op dat Obs De Windhoek en Avc Heracles op het juiste moment hebben gepiekt. De directie van de Windhoek stuurde een jaartje geleden nog maar eens een brief aan de gemeenteraad vanwege de verkeersonveiligheid voor de schoolgaande kinderen. LAS reageerde daarop als enige, liet de woordvoerster het aanwezige raadslid Çete weten toen deze opmerkte dat beide organisatoren beter alle partijen had kunnen vragen in plaats van alleen LAS om deze debatavond te houden.

Meer berichten