Scoor een Boek! trapt af in Almelo

ALMELO - Heracles en Bibliotheek Almelo zetten samen hun kracht in. Het leesproject 'Scoor een Boek' bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 uit Overijssel en Gelderland te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen. Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! willen we dat bereiken. In de komende 10 weken gaan bijna 350 leerlingen uit groep 5 en 6 van 8 basisscholen in Almelo zo veel mogelijk boeken lezen in de klas. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door Robin Pröpper van Heracles Almelo.

Aftrappen

Maandag 5 februari om 8.15 uur is op basisschool de Wierde aan de Suze Robertsonlaan de aftrap. Dat is dan tevens de landelijke aftrap. Voetballer Robin Pröpper is aanwezig op school en bibliotheekmedewerkers met een groot pakket boeken. Het speciaal gemaakte filmpje met Pröpper en een leerling van de Wierde wordt getoond. Over 5 weken is het rust en wordt de tussenstand bepaald. Na tien weken lezen, sluiten de leerlingen het project sportief af op het voetbalveld.

Thuiseditie

Naast het scoren in de klas, kunnen ook gezinnen thuis meedoen met Scoor een Boek!. In de Bibliotheek kan een gratis Scoor een Boek!-poster worden afgehaald. Is er thuis een boek, krant of tijdschrift (voor)gelezen, dan plak je op de poster een sticker in de vorm van een voetbal. De deelnemende gezinnen maken kans op wedstrijdkaarten van Heracles Almelo.

Geschiedenis Scoor een Boek!

Scoor een Boek! is enkele jaren geleden opgezet in de provincie Groningen en wordt nu uitgerold over het hele land en ondersteund door de Eredivisie CV. Landelijk nemen de volgende clubs deel: FC Groningen, Willem II, AZ, Go Ahead Eagles, NEC en Heracles.

Meer berichten
Shopbox