De Dagloners waren zichtbaar verguld met de komst van minister-president Mark Rutte aan hun project in Almelo
De Dagloners waren zichtbaar verguld met de komst van minister-president Mark Rutte aan hun project in Almelo

Mark Rutte op bezoek bij de Dagloners in Almelo

ALMELO - 'Ik vind het prachtig dat de hoogste baas van ons land naar Almelo is gekomen om te kijken hoe wij hier aan het werk zijn,' vertelt een van de deelnemers aan het daglonerproject van Humanitas onder dak in Almelo. Ze zijn momenteel gehuisvest in het voormalig kledingpand Pico Bello aan het Marktplein.

Minister-president Mark Rutte heeft afgelopen week een werkbezoek gebracht aan het project. Dit project is bedoeld om mensen weer kennis te laten maken met de maatschappij en hen een zinvolle dagbesteding te geven. Verschillende onder hen zijn regelmatig op straat te vinden als bijvoorbeeld papierprikker of bladveger. Deelnemers aan Dagloon hebben zo een betaalde dagbesteding en kunnen hierdoor bijvoorbeeld zelf onderdak regelen. 'Ook blijven ze op deze manier beter in beeld als ze een keer niet op komen dagen wanneer ze bijvoorbeeld ziek zijn,' geeft een begeleider aan.

Eind 2014 bracht Rutte ook al een bezoek aan dit project. 'In vergelijking met toen is de groep flink gegroeid en ze hebben nu een vaste plek, dat vind ik erg mooi om te zien,' aldus de minister-president. Hij ging in gesprek met enkele dagloners, nam de nodige informatie tot zich  en schudde verschillende mensen de hand voor hij weer vertrok naar Enschede voor een bezoek.

Meer berichten