Martine en Yvonne staan klaar om mensen te ontvangen en het speelgoed aan degene uit te delen die er voor in aanmerking komen
Martine en Yvonne staan klaar om mensen te ontvangen en het speelgoed aan degene uit te delen die er voor in aanmerking komen

Permanente plek De Speelgoedkast

ALMELO - De Stichting de speelgoedbank Almelo, opgericht eind 2015, heeft na wat omzwervingen een mooi plekje gevonden in de Schuttevaer aan de Schuttenstraat en is nu weer als Speelgoedkast geopend. 'We zijn superblij dat we nu een hele mooie eigen plek hebben gevonden,' geeft medewerkster Dineke Handlogten aan.

Veel mensen moeten rondkomen van een klein budget en veel gezinnen leven rond de armoedegrens. Huisvesting, voldoende eten en kleding hebben de eerste prioriteit. Geld om speelgoed aan te schaffen voor de kinderen is er dan vaak niet. Voor deze kinderen is een cadeau met hun verjaardag of een cadeautje met de feestdagen niet vanzelfsprekend, laat staan zomaar iets tussendoor. Om die reden wil men deze kinderen helpen en hun leven een beetje leuker maken! Er wordt goed en herbruikbaar speelgoed in gezameld maar om hygiënische redenen geen knuffels. Dit geeft men weer door aan gezinnen die van weinig geld rond moeten komen. Speelgoed is dan wel geen eerste levensbehoefte maar door te spelen kunnen kinderen zich ontwikkelen. Ieder kind heeft het recht om te spelen, ongeacht de financiële situatie van de ouders! Gezinnen waar sprake is van armoede kunnen via de hulpverlenende instanties een verwijzing krijgen die hen recht geeft om gebruik te maken van de speelgoedbank. Kinderen mogen gratis vier keer per jaar cadeautjes uitzoeken bij de speelgoedkast en een boek (om het lezen te bevorderen). Ouders mogen voor een klein bedrag een verjaardags- en sinterklaascadeautje uitzoeken voor hun kind(eren). Nieuw is dat er vouchers worden uitgegeven aan degenen die daarvoor in aanmerking komen om een cadeautje voor een verjaardag uit te zoeken zodat ze op die momenten niet meer met lege handen staan.

Er is ook een speciaal magazijn waar het speelgoed dat in gebracht wordt even wordt opgeslagen en verder uitgezocht. Iedereen die een verwijsbrief heeft mag gerust binnen lopen bij de Schuttevaer. Er is echt veel en mooi speelgoed voorradig.

Meer berichten