Logo almeloosweekblad.nl


Omroep Almelo is genomineerd voor landelijke vrijwilligersprijs

ALMELO - Omroep Almelo, met TV-zender Aavisie en radiostation AAFM, is genomineerd voor de landelijke 'Meer dan handen' vrijwilligersprijzen in de categorie lokale vrijwilligersprojecten. Voor de omroep is de prijs, die bestaat uit verschillende prijzen van 500 tot 5000 euro meer dan welkom.  Prachtige bedragen waarmee men bij Aavisie en AAFM heel veel mooie dingen kan realiseren voor de berichtgeving naar de Almelose bevolking. Tot 30 januari kan er gestemd worden via www.vrijwilligersprijzen.nl

De lokale omroep van Almelo is een 100% vrijwilligersorganisatie. Er zijn geen betaalde krachten in dienst en circa 100 vrijwilligers maken 7 dagen per week radio- en televisieprogramma's. De gemeente Almelo heeft een belangrijk aandeel in deze nominatie gehad. Omroep Almelo is dan ook bijzonder trots op deze nominatie, maar wil natuurlijk ook echt in de prijzen vallen!

Prijzen

Het publiek kan kiezen uit ruim 150 landelijke en lokale projecten en vrijwilligers. De organisatie (landelijk en lokaal) en vrijwilliger met de meeste stemmen wint de publieksprijs. De prijsuitreiking is op 2 februari 2018. Er worden prijzen uitgereikt in drie categorieën: landelijke vrijwilligersprojecten, lokale vrijwilligersprojecten en de Vrienden Loterij Passieprijs, waarin een vrijwilliger van onschatbare waarde wordt beloond. In elke categorie wordt een winnaar gekozen door een jury én een door het publiek.

Vrijwilligers maken het verschil

'De meer dan handen' vrijwilligersprijzen worden jaarlijks uitgereikt. Dit jaar speelden gemeenten een grote rol bij de aanmelding van lokale organisaties. Zij konden drie organisaties en één vrijwilliger aanmelden. Zo laten ze hun erkenning en waardering blijken voor het vele werk dat vrijwilligers doen in hun gemeenten. Het thema dit jaar is: vrijwilligers maken het verschil. De jury beoordeelt de projecten en initiatieven  ten aanzien van het vrijwilligersbeleid voor hun vrijwilligers. De Passieprijs gaat naar de vrijwilliger die van onschatbare waarde is voor het project of de organisatie. Er wordt onder meer gekeken naar de inzet, creativiteit, het enthousiasme en de resultaten die de vrijwilliger heeft bereikt.

De 'Meer dan handen' vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door Vereniging NOV, de VNG en de VriendenLoterij. De medewerkers van AAFM en Aavisie hopen dat veel inwoners hun werk waarderen en via de link www.vrijwilligersprijzen.nl zullen gaan stemmen.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox