Logo almeloosweekblad.nl


 Breng uw stem uit op uw favoriete sportheld(en), Daan Moes is er één van
Breng uw stem uit op uw favoriete sportheld(en), Daan Moes is er één van

Er mag weer gestemd worden op de beste sporters van Almelo!

ALMELO - De genomineerden voor de titel van sportman en sportvrouw van Almelo zijn inmiddels bekend. Op vrijdag 26 januari worden de prijzen uitgereikt aan het beste sporttalent, de beste sportploeg en de beste sportman of sportvrouw van Almelo over het jaar 2017. Nieuw is de prijs voor het beste sportstimuleringsproject. Breng uw stem uit! Iedereen kan zijn of haar stem uitbrengen op zijn of haar favoriet. De verkiezing vindt op vrijdag 26 januari in de IISPA. Alle Almeloërs zijn hierbij van harte welkom. De toegang is gratis.

Vijf categorieën

Uiteindelijk bepaalt 50 procent van het publiek wie de winnaars worden en 50 procent bepaalt een vakkundige jury. Er zijn vijf categorieën en elke categorie kent drie genomineerden. De genomineerden moeten afgelopen jaar 2017 aansprekende nationale of internationale prestaties in hun sport geleverd hebben. Ook moeten ze in de gemeente Almelo woonachtig zijn. Voor de titel van het beste Sportstimuleringsproject gelden andere voorwaarden. Hiervoor geldt vooral dat ze zoals in benaming van de titel al staat dat ze de sport zo goed mogelijk stimuleren. De drie genomineerden doen dat ieder op hun eigen manier. Dit zijn de Gym Swimm club die het zwemmen stimuleert, Achilles Fit & More van de Korfbal en de Outdoor revalidatie groep die het sporten van oncologie patiënten promoot.

Sportman

De veldrijder Pim Ronhaar, de wielrenner Tom Stamsnijder en judoka Daan Moes zijn de genomineerden voor sportman van Almelo. Alle drie leverden ze het afgelopen jaar unieke prestaties. Daan Moes weet inmiddels hoe een verkiezing verloopt. Hij was al eens sporttalent van het jaar en vorig jaar was hij ondanks zijn jonge leeftijd ook al genomineerd. Nu staat hij er weer op zijn 17e. Hij judoot in het lichtgewicht. Zijn leven staat al jaren in het teken van judo. Ooit ging Daan als klein jochie mee naar de trainingen van zijn grotere broer. Daan vond het allemaal geweldig en al gauw mocht hij echt mee doen. Hij ging door en mocht al snel bij Judosport Oost gaan trainen onder begeleiding van Chirag Cooiman. 'Hier heb ik veel geleerd,' vertelt Daan. Momenteel woont hij de hele week in Heerenveen en traint hij daar dagelijks. Tussen de trainingen door probeert hij zijn HAVO-diploma te halen, want hij zit inmiddels in het examenjaar. 'Het jaar 2017 was een topjaar waar ik op het jeugd Olympisch Festival tweede werd, vijfde op het EK in Litouwen en derde op het WK in Santiago in Chili,' aldus Daan Moes die als grote droom de deelname aan de Olympische Spelen van 2024 in zijn agenda heeft staan. Daan heeft voor het jaar 2018 al verschillende mooie wedstrijden op het programma heeft staan waar hij hoge ogen hoopt te gooien. Maar eerst hoopt hij de titel van Sportman van Almelo te winnen.

Overige genomineerden

Sportvrouw: Reshmie Oogink, Anique Hilgerink, Sema Ozkan

Sporttalent: Senna Westen, Jason van Duiven, Julian Slots

Sportploeg: Team Klaverblad TON Almelo, ASV '57, Bowls Club Almelo

Dus alle Almeloërs neem de kans om te stemmen. Voor de volledige lijst van deelnemers en verdere info kijk op www.tubantia.nl/sportverkiezingalmelo.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox