Logo almeloosweekblad.nl


Ellen en Ben Kamp runnen nog steeds met veel plezier de winkel
Ellen en Ben Kamp runnen nog steeds met veel plezier de winkel

Kamp Lederwaren 50 jaar begrip

ALMELO - 'Mijn winkel is een groot deel van mijn leven, het hoort helemaal bij mij en ik hoop er nog zo lang ik gezond blijf mee door te gaan,' vertelt Ben Kamp van de gelijknamige zaak Kamp Lederwaren. 50 jaar geleden begon hij op zeventienjarige leeftijd in een klein pand van enkele vierkante meters zijn lederwaren aan de man te brengen.

Lange tijd had hij samen met zijn vrouw Ellen en meerdere medewerkers een grote zaak aan de Bornsestraat die destijds een hele brede voorgevel kende, want steeds werd er wel een pand aangekocht, waarmee de zaak weer kon uitbreiden. 'Men zei wel eens gekscherend als er een stofwolk door de straat gaat zal Kamp wel weer aan het verbouwen zijn,' geeft Ben Kamp met een glimlach aan.

Na 27 jaar aan de Bornsestraat betrok men in 1994 het huidige pand aan de Grotestraat-Zuid. Ook hier bleef men uitbreiden. Kamp Lederwaren is wat oppervlakte betreft een van de grootste zaken in Nederland. Achter het pand bevinden zich muren van aangrenzende panden die ruim 400 jaar oud zijn. Deze zijn prachtig opgenomen in het verdere interieur. Via de achteringang kan men rechtstreeks naar de parkeergarage. Het assortiment aan artikelen is groot.

Van bijvoorbeeld het merk Samsonite kent men de gehele collectie. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld Eastpack. Sinds kort heeft Kamp onder de naam Koffer Gigant een webwinkel. Ben Kamp is in onderhandeling voor een pand aan de Windmolen voor de Koffer Gigant.

Ook na vijftig naar gaan Ellen en Ben nog steeds met veel plezier dagelijks naar hun winkel.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox