Logo almeloosweekblad.nl


Verlies locatie De Eethoek?

ALMELO -'We kregen te horen dat we per 1 februari nog maar voor veertig mensen kunnen koken, terwijl er meestal zestig aanschuiven,' geeft Monique van Baaren aan. Zij is de drijvende kracht achter stichting De Eethoek die nu nog in het Nieuwland maaltijden verzorgen voor de Almelose minima. 'Ik zou het vreselijk vinden wanneer straks een aantal mensen niet meer in aanmerking zou komen voor een maaltijd,' aldus Monique, die aangeeft dat ze de situatie een beetje had onderschat.

Via verschillende media hebben mensen gereageerd die serieus mee willen denken over de noodkreet binnen de Eethoek. Leden van de PvdA in Almelo namen het probleem van De Eethoek het eerst ter harte en kwamen al met een noodoplossing binnen de Egbertus, maar dat is slechts voor één jaar en lost structureel niet echt iets op. Monique heeft de afgelopen dagen gesprekken gehad met DRC, de voetbalvereniging in de Riet. Zij denken serieus mee voor een oplossing.

Ook Erik Busscher, de directeur van het Sportbedrijf gaf aan dat hij er alles aan probeert te doen om De Eethoek te behouden. 'Hij heeft de beschikking over meerdere locaties, daarom heb ik goede hoop dat er iets voor ons uit de bus rolt,' aldus Monique van Baaren. Tegelijkertijd beseft ze dat er nog wel wat bij komt kijken om voor zestig mensen een goede maaltijd te bereiden. 'Dat lukt je niet op een vierpitter,' geeft Monique aan die door de verschillende reacties op haar noodkreet het nodige vertrouwen heeft gekregen.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox