Logo almeloosweekblad.nl


Via de facebookpagina biancagerry.dezak word het project opgepakt en wordt de nodige hulp verleend
Via de facebookpagina biancagerry.dezak word het project opgepakt en wordt de nodige hulp verleend

Kerstmis(s) Regio Nederland in actie La Zak Almelo

ALMELO - Wanneer je maandelijks geld tekort komt om de vaste lasten te betalen, is het besparen op levensmiddelen een logisch gevolg. Geld voor boodschappen is er amper, laat staan met de feestdagen. En deze mensen verdienen juist met deze dagen een extraatje. Niet alleen boodschappen, maar ook aan speelgoed voor de kinderen wordt gedacht. 'Aktie Kerstmis(s) voor Iedereen' kan jammer genoeg niet het probleem laten verdwijnen, maar kan wel een lichtpuntje bieden tijdens de decembermaand. Aktie Kerstmis(s) voor iedereen' is het initiatief van Stichting Miss Regio Nederland. De actie is ontstaan in december 2015, waarna een samenwerking ontstond met La Zak Almelo. Ook dit jaar hebben Bianca Schonewille, Gerry Smit-Menger en Anita Zweers van La Zak Almelo & Susan Stundebeek van Miss Regio Nederland de actie tot een succes gebracht. Zeker niet in de laatste plaats, dankzij de gulle bijdragen van Almelose bedrijven, middenstand, donateurs en de inzet van de vrijwilligers. La Zak Almelo heeft persoonlijk zorg gedragen voor de pakkettenverdeling en levering 24 december jl.
La Zak Almelo

Vanuit 'Boodschappen Almelo' is La Zak Almelo ontstaan. Vrijwilligers Bianca, Gerry en Anita zijn het hele jaar door bezig met het verwerven van kleding, speelgoed en donaties etc. Hiermee wordt hulp geboden aan mensen met geen of weinig budget aan kleding in de vorm van noodpakketten. Middels hun Facebookpagina (www.facebook.com/biancagerry.dezak) wordt dit opgepakt, maar andere kanalen. Daarnaast heeft La Zak Almelo een eigen veilingsite op Facebook, waarvan de opbrengst ten goede komt van de doelgroep. Het zijn niet alleen noodpakketten, maar ook leuke dingen die van de opbrengst (anoniem) worden verloot. Indien nodig biedt La Zak de mogelijkheid voor doorverwijzing naar diverse instanties. Miss Regio Nederland is als organisatie ondergebracht bij Stichting Miss Regio Nederland te Almelo. Elke verkiezing ondersteunt een goed doel, welke jaarlijks gekozen wordt door de stichting. De organisatie bestaat uit vrijwilligers. Het evenement wordt gefinancierd door sponsors met name uit de bedrijfswereld.

Dank aan de sponsoren

Sligro, Lidl, Bakkerij Smit, Groenteman Martin Bruggeman, Almelo Lokaal Kabaal, Almelo's Weekblad, Uit in Almelo/Almelo Promotie en bijdragen van Middenstand Almelo.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox