Logo almeloosweekblad.nl


Ronald Schumer wil les gaan geven in het fijnschilderen en hoopt zo zijn grootste hobby door te kunnen geven aan anderen
Ronald Schumer wil les gaan geven in het fijnschilderen en hoopt zo zijn grootste hobby door te kunnen geven aan anderen

Ronald Schumer leert u schilderen

ALMELO - Vanaf 2018 gaat Ronald Schumer zich toeleggen op het lesgeven in het schilderen, vooral landschapsfoto's en met name vogels. Hij heeft zich de afgelopen tijd terdege voorbereid. Hij heeft onder andere een prachtige website ontwikkeld waar de passie voor het schilderen van alle kanten er van af straalt. Onder de naam 'De Schilderieje', timmert hij aan de weg. Hij gaat straks in het Brookshoes in Bornerbroek en bij TotalARTist in Almelo les geven.

Ooit was Ronald Schumer beroepsmilitair. Hij is vaak uitgezonden naar oorlogsgebieden als Libanon en Bosnië. Toen achttien jaar geleden zijn tweeling geboren werd is hij daar mee gestopt.

Hij heeft veel gezien in de oorlogsgebieden en hij leerde vooral relativeren. Hij besloot een lerarenopleiding Duits te gaan volgen. Hij stortte zich, met goed gevolg, volledig in deze studie en ging les geven op het VMBO. Anderhalf jaar geleden rondde hij nog een Master studie af. Hij geeft nu nog ongeveer drie dagen per week les.

Hobby

Schilderen en tekenen is altijd de grootste hobby geweest van Ronald Schumer. Hij houdt er van om dat wat hij ziet zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven. Als hij geen les geeft zit hij 's winters steevast op zijn zolderkamer om daar kunstwerken helemaal tot in de kleinste details uit te werken. Zomers zit hij buiten onder de veranda te schilderen. Hij is een echte autodidact. Hij heeft onlangs een landschapsfoto, die gemaakt was in Canada, uitgewerkt voor een echtpaar die aangaven dat dit voor hun de mooiste plek op aarde is. Ronald trekt graag de natuur in om alles goed in zich op te nemen. 'Vooral 's morgens bij dageraad is het prachtig om alles te bekijken,' zegt een enthousiaste Ronald. 'Ik zie wat er echt is en niet wat ik denk wat er is.' Hij hoopt dat hij in de toekomst van zijn hobby zijn werk kan maken. Een vaste hand van tekenen heeft iemand niet echt nodig, wel belangstelling en een goed waarnemingsvermogen.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox