Coen ten Heggeler brengt zijn ‘Louise’ naar de loods van Kruiskamp waar het wordt ingeruild voor de ‘Wilhelmina Louise’
Coen ten Heggeler brengt zijn ‘Louise’ naar de loods van Kruiskamp waar het wordt ingeruild voor de ‘Wilhelmina Louise’

Afscheid Louise, Wilhelmina terug

ALMELO - Onlangs nam Coen ten Heggeler afscheid van zijn huwelijksbootje 'Louise'. 'Het feit dat er geen kajuit op het bootje zat, was de doorslag en dat is met het wisselvallige weer in Nederland bijna een must,' vertelt Coen, die het echt wel jammer vindt dat hij afstand van deze boot moet doen. Maar hij krijgt er een prachtig bootje met kajuit voor terug. Dit bootje kent afmetingen waarmee onder alle bruggen in Almelo door gevaren kan worden.'Ik heb onder de verschillende bruggen gehangen om de verschillende afmetingen en hoogtes te vergelijken en ja hoor de boot met kajuit past er onderdoor.'

In januari krijgt hij de beschikking over het allerkleinste bootje met kajuit binnen de vereniging, FVEN. Federatie Varend Erfgoed Varend Nederland de Oude Glorie. Hij heeft tien jaar geleden deze boot ook in zijn bezit gehad en heeft deze toen moeten verkopen.

Coen is superblij dat hij de boot terug kan laten komen naar Almelo. Het bootje kent een hele interessante geschiedenis.

Oud bootje

Het bootje is destijds gemaakt op de scheepswerf van Anton Akerboom uit Oestgeest. Destijds was het van pastoor Derksen uit Oud Ade onder de rook van Leiden die er mee rond voer. Het was hem geschonken door de parochianen van de Sint Bavo parochie. Op deze manier kon de pastoor in dit waterrijke gebied zijn zieke parochianen bezoeken samen met zijn koster. later moest het scheepje verkocht worden, het kwam op een camping terecht waar het voor allerlei diensten gebruikt werd.

Door slecht onderhoud kwam het als scheepswrak in Sassenheim terecht waar het ontdekt werd door Coen ten Heggeler, die heeft het bootje ruim tien jaar geleden al een behoorlijke restauratie gegeven, maar financieel liep dat behoorlijk in de papieren. Hij heeft het bootje toen verkocht maar hij kon het gelukkig nu terug naar Almelo laten komen. Het scheepje met een prachtige kajuit gaat hij verder restaureren en vanaf mei hoopt hij menig Almelo's bruidspaar in dit unieke huwelijksbootje te kunnen vervoeren. Het bootje, dat straks als 'Wilhelmina Louise' door de Almelose wateren vaart, is tevens het Neerlands kleinste partyscheepje.

Vanaf mei

Vanaf mei kunnen stellen heel romantisch, bijvoorbeeld een drankje aan boord kunnen nuttigen en rondvaren. Coen ten Heggeler ziet het allemaal al in geuren en kleuren voor zich en stort zich voorlopig op de laatste stukjes van de restauratie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden