Logo almeloosweekblad.nl


Albert Vondeling met zijn boek ‘Zie ze daar eens bezig’
Albert Vondeling met zijn boek ‘Zie ze daar eens bezig’

Actieve Almeloërs in boekvorm

ALMELO - 'Door mijn boek wil ik graag laten zien dat heel veel senioren in Almelo bijna dagelijks actief zijn op heel veel fronten,' vertelt Albert Vondeling. 'De mensen worden steeds ouder en het is mooi om te zien hoe ze daar steeds vaker en meer een invulling aan geven.'

Het boek 'Zie ze daar eens bezig', bestaat uit 36 portretten van prominente en ook minder prominente Almeloërs die ieder op hun eigen manier een fraaie invulling geven aan hun leven. Ze kunnen daarmee voor velen een voorbeeld zijn. Zo is Marinus Blaak een van de geportretteerden.

Hij is bekend met zijn site de Geleraaf en ook via Aavisie komt hij overal in Almelo bij evenementen. Hij legt dagelijks heel veel vast op de gevoelige plaat. Dat geldt ook voor Jenny van Dorsten die met haar filmcamera te vinden is.

Hannie Niessen behoort ook tot de groep bezige senioren. Een actieve trouwambtenaar en scheidsrechter staan eveneens in het boek beschreven. 'Ik had makkelijk nog dertig mensen meer kunnen benaderen, maar zesendertig vind ik voorlopig wel een mooi aantal,' geeft Albert Vondeling aan. 'Misschien maak ik nog wel een deel twee, al ben ik wel iemand die steeds een nieuwe uitdaging zoekt'. Hij heeft een aantal jaren als journalist voor de Twentsche Courant Tubantia gewerkt. Ook schreef hij eerder een dik boek over de historie van 101 jaar Heracles. Het boek 'Zie ze daar eens bezig', is uitgevoerd met tekst en daarnaast mooi passende en fraai uitgevoerde Zwart-Wit foto's.

Het boek is te koop bij Broekhuis, boekhandel aan de Aa in de Grotestraat Zuid, Walk Inn Shop in de Schelfhorst.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox