Logo almeloosweekblad.nl


Vrijdag 8 december werd een bezoek gebracht aan de Sekundarschule Horstmar in Schöppingen door een groep van 20 leerlingen uit het derde VMBO-T (Mavo) leerjaar
Vrijdag 8 december werd een bezoek gebracht aan de Sekundarschule Horstmar in Schöppingen door een groep van 20 leerlingen uit het derde VMBO-T (Mavo) leerjaar

Pius X College geeft 'Duits' impuls

ALMELO - Het Pius X College, locatie Catharina van Renneslaan, gaat een opmerkelijke 'Duitse' impuls geven aan zijn programma internationalisering. Vrijdag 8 december werd daarvoor de eerste stap gezet, met een bezoek aan de Sekundarschule Horstmar in Schöppingen door een groep van 20 leerlingen uit het derde VMBO-T (Mavo) leerjaar. Maar er volgt nog veel meer.

Internationalisering is niet ongebruikelijk voor havo- en vwo-leerlingen. Zij maken vaak in klasverband kortdurende studiereizen naar het buitenland. Maar dat gaat niet altijd op voor de jongeren die voor het VMBO kiezen.

Het Pius X College, locatie Catharina van Renneslaan behoort tot een selecte groep scholen die internationalisering wel in zijn jaarprogramma heeft staan. Met onder meer bezoeken aan Londen en een reis naar Praag.

Bescheiden programma

Dat relatief bescheiden programma voor leerlingen uit het derde leerjaar wordt uitgebreid met een substantieel Duits pakket, met daarin een bezoek aan Münster, een bezoek aan het Pop & rock museum in Gronau en een nieuw bondgenootschap met de Sekundarschule Horstmar.

In de school in Schöppingen was een kerstmarkt die de jongeren bezochten. De Pius X gangers werden gekoppeld aan leeftijdgenoten die in februari een tegenbezoek zullen brengen.

Het schoolbezoek was het begin van wat een langdurige samenwerking tussen beide scholen moet worden. Zo is het de bedoeling dat op termijn de uitwisselingen met Schöppingen meerdere dagen gaan duren en dat de jongelui van het Pius X College ook thuis verblijven bij hun Duitse studiekameraadjes.

Grote waarde

Aan het internationaliseringsprogramma hecht teamleider Mirella Grootherder grote waarde. Ze schatten voorzichtig in dat een derde deel van hun leerlingen nooit naar landen als Italië, Griekenland, Spanje, Portugal of Frankrijk reizen. 'Jongelui moeten echt de grens van de Regge en Dinkel over.

Verrijking

Reizen en kennismaken met de cultuur en een andere taal is een geweldige verrijking,' is de ervaring van Grootherder.

Nog meer

Maar er is nog meer waarom Duitsland een prominente plek gaat krijgen in het internationaliseringsprogramma van het Pius X College. Grootherder beschouwt Duitsland als een potentiële arbeidsmarkt voor leerlingen.

'Kennis van de Duitse taal en cultuur is daarom erg belangrijk.'

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox