Logo almeloosweekblad.nl


Pepijn (links) ontvangt uit handen van Robert Fuhrer de pas waarmee hij bevoegd is om zelfstandig bij evenementen of calamiteiten het verkeer te regelen
Pepijn (links) ontvangt uit handen van Robert Fuhrer de pas waarmee hij bevoegd is om zelfstandig bij evenementen of calamiteiten het verkeer te regelen

Jongste beroepsverkeersregelaar

ALMELO - Op 6 december werd Pepijn Korte 18 jaar en op dat moment werd hij officieel beroeps verkeersregelaar. De speciale pas die daar bij hoort werd hem op zijn 18e verjaardag uitgereikt door Robert Fuhren van Twente 5 Traffic, waar hij ook zijn opleiding gevolgd heeft. Daarmee is Pepijn de jongste beroepsverkeersregelaar van Nederland. Hij mag nu overal in het land zelfstandig het verkeer regelen bij calamiteiten of bij evenementen.

'Mijn vader is ook verkeersregelaar en ging wel eens met hem mee, dat maakte dat ik het ook graag wilde gaan leren,' vertelt Pepijn. Hij haalde al in augustus jl. het diploma, maar was verplicht tot zijn 18e te wachten. Hij haalde ook al voor zijn 18e zijn rijbewijs en op zijn verjaardag mocht hij alleen in een auto rijden.

Civiele technieken
Al op zijn 16e ging hij voor het eerst mee om het verkeer te regelen bij de lichtjestocht in het Beeklustpark. Het werd een vuurdoop want hij mocht meteen helpen bij de oversteek aan de Windmolenbroeksweg. Pepijn Korte zit momenteel in 5 HAVO.

Als hij zijn diploma haalt wil hij volgend jaar graag naar het Saxion om daar een opleiding civiele technieken te gaan doen. Hij wil zich gaan bezig houden met de aanleg van wegen en kruisingen. Zijn functie van beroepsverkeersregelaar komt hem daarbij goed van pas.

Hij heeft samen met zijn vader al meerdere keren geholpen bij evenementen als de Profronde. Ook wanneer er een stroomstoring is mag hij het verkeer sinds 6 december alleen regelen. Hij moet altijd zijn speciale jas daarbij dragen.

FC Twente
Pepijn is ook elke thuiswedstrijd van FC Twente te vinden op de drukke kruising aan de Hengelosestraat. Hij heeft tijdens een grote stroomstoring al eens samen met zijn vader het kruispunt bij de Henriëtte Roeland Holstlaan mogen regelen. 'Het was voordat wij kwamen best wel een chaos omdat het ook nog eens flink sneeuwde, maar even later kon het verkeer toch weer goed zijn weg vinden en kregen wij overal een duim of een zwaaiende arm van de automobilisten,' geeft de vader van Pepijn aan.

Begrip
'Er is tijdens het regelen nog nooit echt iets fout gegaan en er is gelukkig ook nog nooit tijdens mijn verkeerregeling een ongeluk gebeurd,' vertelt Pepijn.

Daarbij wil zijn vader nog wel even opmerken dat de verkeersregelaars op de weg staan voor de veiligheid van de bestuurders en een beetje meer begrip voor hen wel op zijn plaats is.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox