De uitreiking van de Stadsprijs wordt gedaan door burgemeester Gerritsen
De uitreiking van de Stadsprijs wordt gedaan door burgemeester Gerritsen

Genomineerden Stadsprijs

ALMELO - Huis van Katoen en Nu, Paco Plumtrek en Commissie Muurgedichten zijn genomineerd voor de Stadsprijs Almelo 2017. Burgemeester Gerritsen maakt vrijdagmiddag 15 december in het stadhuis bekend wie van deze drie genomineerden zich winnaar mag noemen van de Stadsprijs Almelo 2017.

De oproep kandidaten voor te dragen voor de Stadsprijs leverde meer dan 100 inzendingen op. In totaal 47 kandidaten werden voorgedragen. Hieruit selecteerde de commissie Stadsprijs 3 genomineerden. Juryvoorzitter Peter van der Hout benadrukt dat de commissie met name heeft gekeken naar de structurele bijdrage van de kandidaten aan de Almelose gemeenschap.

Huis van Katoen en Nu
Het is bijzonder dat uit een eenmalig initiatief, de stadsmusical Van Katoen en Nu, iets blijvends is ontstaan. In het Huis van Katoen en Nu is iedereen welkom en je voelt je ook welkom. Dat geldt ook voor de toeristen, die het Huis van Katoen en Nu regelmatig bezoeken. Het Huis van Katoen en Nu laat zien wat Almelo allemaal heeft te bieden. Het Huis van Katoen en Nu versterkt de sociale binding in de stad en veroorzaakt een gevoel van trots.

Commissie Muurgedichten
De Commissie Muurgedichten geeft de binnenstad een duidelijke meerwaarde door poëzie onder de aandacht te brengen van een breed publiek. De muurgedichten zijn een knipoog naar de plek en de historie ervan, of juist naar de functie van nu. De muurgedichten zijn een vorm van kunst voor iedereen. Mensen blijven staan en maken er foto's van. Met die foto's gaan ze weer het land in en dat zorgt voor een positief imago van Almelo. De muurgedichten zijn een duurzame bijdrage dankzij de grote zorg en aandacht die de commissie er aan besteedt.

Stichting Paco Plumtrek
Paco Plumtrek is 2 jaar geleden ook genomineerd. Dat was mede met het oog op het verdwijnen van de locatie. Paco Plumtrek zit nu op een nieuwe plek. Ondanks alle tegenslag blijft Paco Plumtrek iets bijzonders bijdragen. Paco Plumtrek is in staat bij elke verandering zijn eigen stijl te behouden: creatief, leuk en voor een specifieke doelgroep in en buiten Almelo. De enige in zijn soort. Paco Plumtrek maakt Almelo rijker en gezelliger.

Het is de elfde keer dat de Stadsprijs Almelo wordt uitgereikt. De Stadsprijs Almelo bestaat uit een sculptuur van kunstenaar Robert Jansen, een oorkonde en € 3000. Dat bedrag moet de winnaar ten goede laten komen aan de stad. Ank le Noble, Cobi Noordhoff, Frank van Nus, José Telgenkamp en Paul Smudde vormen samen met voorzitter Peter van der Hout de onafhankelijke commissie.

Meer berichten
Shopbox