Koos en Ria van den Broek hebben al heel veel mooie dingen uit hun leven gehaald, maar willen hier graag nog vele jaren mee door gaan
Koos en Ria van den Broek hebben al heel veel mooie dingen uit hun leven gehaald, maar willen hier graag nog vele jaren mee door gaan

Elkaar al 60 jaar de ruimte geven

ALMELO – Op 21 november jl. waren ze wettelijk 60 jaar getrouwd. Ze hebben het gevierd met een etentje. Het echtpaar Koos van den Broek en Ria Koenders vieren het uitgebreid over ongeveer een jaar omdat ze dan volgens het kerkelijk huwelijk officieel 60 jaar getrouwd zijn.

Koos van den Broek (84) is een Brabander en Ria Koenders (88) is geboren in Zevenaar. Ze leerden elkaar op de dansvloer in de kazerne in Grave kennen. Ze kozen er voor in Eindhoven te gaan wonen waar Koos van de Broek bij Philips werkte. Na een aantal jaren kreeg hij een baan als opleider bij Philips in Almelo.

Solopartijen
Na veertig jaar werken mocht Koos van den Broek met de vut en toen kon hij nog meer tijd besteden aan zijn grote passie, zingen. Een mooie carrière als operazanger werd zijn deel. Hij zong onder andere in het TV-programma 'Una Voca Particulare' van Ernst Daniël Smid. Hij ging vaak 's middags rond 14.00 uur op pad voor opnames en kwam heel laat 's avonds thuis. Hij zong vele solopartijen en hij zingt nog steeds, wel op een laag pitje, bij het Sint Josephkoor. Ria Koenders heeft na haar komst in Almelo bijna 14 jaar met ongelofelijk veel plezier bij C&A gewerkt. Helaas moest ze stoppen toen ze 60 jaar werd.

Het paar begon in Almelo met een woning in de Willem van Konijnenburgstraat en sinds 1980 wonen ze aan het Nienoordhuis. Samen hebben ze heel wat mooie reizen gemaakt waaronder een mooie tocht naar Indonesië.

Trotse
Beide echtelieden houden van schilderen. 'Mijn man tekent de contouren in, ik schilder het in,' geeft Ria van den Broek aan.

Het paar heeft drie kinderen en acht kleinkinderen. 'Toen we afgelopen week met negentien mensen bij Van der Valk zaten te dineren voelde ik me een enorm trotse moeder en oma.'

Meer berichten
Shopbox