Leerlingen van Pius X bedachten de spannende verhaallijn ‘Escape the plane’. Een hachelijke vliegreis over de Stille Oceaan naar Bora Bora.
Leerlingen van Pius X bedachten de spannende verhaallijn ‘Escape the plane’. Een hachelijke vliegreis over de Stille Oceaan naar Bora Bora.

Escaperoom Pius X super spannend!

ALMELO - Alles bij elkaar zijn er duizenden uren in gaan zitten. Heel veel lesuren van Lilian, Sharona, Robin, Nick uit Almelo en ruim 70 andere leerlingen, talloze uren van bevlogen docenten en heel erg veel tijd van de handige conciërge Martin Nieuwmeijer van het Pius X College, locatie Catharina van Renneslaan. Al die inspanningen hebben weer geresulteerd in een splinternieuwe, zeer verrassende Escape Room.

De boarding is begonnen, meer dan de helft van de stoelen is al verkocht. Instappen kan nog tot en met 18 december. Het Pius X College bouwde in 2015 voor het eerst een Escaperoom, gevolgd in 2016 door een tweede ontsnappingshuis in de kelder van de school. Vorig jaar kwamen teams uit het hele land om te proberen uit het Engelse landhuis te ontsnappen. Intussen is het bouwen van een Escape Room al opgenomen in het verplichte lespakket van het Pius X College, omdat het voor de opleidingen PIE, BWI, creatieve technologie en MVI een buitengewoon leerzaam proces is, waarin alle facetten van de opleiding voorbijkomen.

Leerlingen kwamen vorig jaar na de definitieve sluiting van het Engelse landhuis, met een compleet nieuw concept voor de Escape Room van dit jaar.


Verhaal
De verhaallijn voor 'Escape the plane' begint al als deelnemers hun tickets voor een hachelijke vliegreis over de Stille Oceaan naar het prachtige atol Bora Bora thuisgestuurd krijgen. Het inchecken in de Escape Room is dan al fase 2. Deelnemers moeten vervolgens in de Escape Room zelf tussen de 20 en 30 puzzels en opdrachten oplossen en onder meer vallende kokosnoten ontwijken. Ze hebben daarvoor maximaal een uur de tijd. 'Het komt neer op rekenen, logica, samenwerken, zoeken en goed communiceren,' vatten docenten Heidie Wesselink en Nikkie Claasen kort samen.

Vorig jaar werd het Pius X College een beetje overvallen door het enorme succes van de Escape Room. Het Escape Room team heeft er lering uit getrokken: Escape the plane begon dit jaar voor het eerst al op 21 november en heeft een looptijd van bijna een maand.

Om mee te kunnen in de vlucht naar Bora Bora moeten deelnemers betalen. De opbrengst hiervan gaat wederom naar een goed doel: het Nationaal Fonds Kinderhulp. Ook mee op de escapevlucht naar Bora Bora? De laatste vlucht is op 18 december.

Aanmelden http://escapeplane.weebly.com

Meer berichten
Shopbox