Het echtpaar Marie en Ben Löbker heeft ook na 65 jaar nooit onenigheid met elkaar
Het echtpaar Marie en Ben Löbker heeft ook na 65 jaar nooit onenigheid met elkaar

Echtpaar Löbker 65 jaar getrouwd

ALMELO - Het is inmiddels 71 jaar geleden dat ik Marie leerde kennen op de ijsbaan in Saasveld, haar schaats was kapot en ze wilde maar al te graag door mij geholpen worden,' vertelt de inmiddels 94-jarige Ben Löbker.

Op vrijdag 17 november was het exact 65 jaar geleden dat Ben Löbker en Marie oude Booijink (90) in de echt werden verbonden. Het paar kwam in Almelo wonen waar ze 29 jaar een kruidenierszaak aan de Ootmarsumsestraat gerund hebben. Ze hebben daar ook lange tijd gewoond.

'Het harde werken, maar vooral het fijne contact met de vele klanten heb ik altijd geweldig gevonden,' vertelt Marie Löbker met een stralend gezicht.

Met liefde vertelt ze hoe vroeger op vrijdagavond de rosbief bereidde om die vervolgens op zaterdagochtend met behulp van de mooie snijmachines in plakjes te snijden. Het ging zo hard met de rosbief dat ze vaak 's middags nee moest verkopen.

Verschillende anekdotes passeren de revue. Ben Löbker bezorgde in de eerste jaren overal de boodschappen. In december 1981 moesten ze hun zaak, de 4=6, sluiten omdat hij het fysiek niet meer kon opbrengen. Het echtpaar woont nu al weer 26 jaar aan de Well in de wijk Kluppelshuizen. Ze waren een van de eerste bewoners in dit deel van de Schelfhorst.

'We worden ouder, maar redden ons nog prima. We hebben hele fijne buren waar we zo nodig op terug kunnen vallen en hopelijk word ik binnenkort weer goedgekeurd om in de auto te mogen rijden,' vertelt de heer Löbker. Mevrouw haakt en breit nog steeds naar hartelust de fraaiste poncho's en sjaals. Ze heeft er nog meerdere op de bestelling staan.

Het echtpaar heeft vier kinderen, zes kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. Het zevende kleinkind en vierde achterkleinkind zijn op komst.

Meer berichten
Shopbox