Peuter Saar mocht de cheque aan een peuter van het AZC overhandigen
Peuter Saar mocht de cheque aan een peuter van het AZC overhandigen

Pom & Floor geeft mooi bedrag aan crèche AZC

ALMELO - Onlangs heeft Pom & Floor, dé winkel in tweedehands kinderkleding in de Doelenstraat, maar liefst 950 euro overhandigd aan de vrijwilligers van de crèche van het AZC (asielzoekerscentrum) in Almelo. Een geweldig bedrag dat men samen met de inbrengers en klanten bij elkaar bracht op de Goed-Doel-Dag, de laatste dag van de seizoensopruiming voor de zomervakantie.

'Het is elk jaar weer een prachtige en druk bezochte dag waaraan we veel genoegdoening beleven,' vertelt Bea Hoefnagels. Zij vormt samen met haar medewerksters al meer dan 25 jaar het gezicht van Pom & Floor. De overhandiging werd een echt feestje, compleet met bloemen en gebak én een officieel 'overhandig-moment'. Het was Saar, dochter van medewerkster Stephanie van Pom & Floor, die het bedrag symbolisch aan een jongetje van het AZC mocht geven. De medewerkers van de crèche zullen het geld besteden aan spelmateriaal en aankleding van de ruimte, er zijn al volop plannen voor gemaakt.

Nieuwe vrijwilligers zijn overigens erg welkom binnen het AZC. De bezetting van de crèche is nog niet 100%. Het streven is om iedere dag open te zijn voor de kleinste bewoners van het AZC. Op die manier kunnen hun ouders makkelijker de Nederlandse les bijwonen. Belangstellenden voor het vrijwilligerswerk in het AZC kunnen contact opnemen met almelo@coa.nl

Meer berichten
Shopbox