De naam van de nieuwe school De Welle is nu officieel een feit en daar zijn ook de leerlingen wel mee tevreden
De naam van de nieuwe school De Welle is nu officieel een feit en daar zijn ook de leerlingen wel mee tevreden

Drie SBO scholen heten De Welle

ALMELO - Hoe hard leerling Bryan Buist samen met bestuurder Gerlo Teunis ook aan het touw trok om de nieuwe naam te onthullen, het lukte niet.

De grote ladder en een goed mes brachten uiteindelijk uitkomst en daarmee is de nieuwe naam De Welle van de drie SBO scholen officieel een feit. De drie scholen voor speciaal basisonderwijs zijn de Toermalijn aan de Bosrand, de Rank aan de Thorbeckelaan en de Oosteres aan de Winkelsteeg.

Megaklus

Het was een megaklus, waaraan meerdere werkgroepen hebben deel genomen. Niet alleen omdat er een Katholieke, Protestants Christelijke en Openbare school zijn gefuseerd. Ze gaan straks, als alles klaar is in 2019, samen verder met ruim 220 leerlingen in een geheel verbouwde school onder de naam de Welle aan de Winkelsteeg.

Ook is er een nieuwe stichting in het leven geroepen onder de naam OCA, Onderwijs Centrum Almelo. 'Wij willen de kinderen laten kennis maken met verschillende geloofsvormen en daar respect voor te hebben,' geeft Rik Aangeenbrug aan die samen met Leo Huisman de centrale directie vormt.

Naam al bekend

Sinds dit nieuwe schooljaar was de naam De Welle al bekend, maar door alle drukke werkzaamheden die een fusie met zich mee brengt is gekozen voor een speciale onthulling in november. Ook werd bij de onthulling het logo gedoopt met echt 'Wellewater' De kinderen zongen samen een speciaal Wellelied en kregen een fraaie drinkbeker met de naam De Welle erop cadeau.

Meer berichten
Shopbox