Even letterlijk maar vooral figuurlijk op adem komen
Even letterlijk maar vooral figuurlijk op adem komen

Follow the light, stap binnen en ervaar de rust

ALMELO - Op donderdagavond 23 november van 19.00 uur tot 21.30 wordt iedereen in de gelegenheid gesteld om een bezoekje te brengen aan de Grote Kerk in Almelo. In groepjes van twee personen trekken gemeenteleden door de stad om kaarsen aan te bieden onder andere aan het winkelend publiek.

De mensen mogen deze kaarsen later in de Kerk op steken. 'Met dit gebaar willen we mensen even letterlijk maar vooral figuurlijk op adem laten komen en de rust binnen de kerk laten ervaren', geeft Adriande Uspessy aan. 'Er zijn vele Almeloërs die regelmatig de Grote Kerk passeren maar nog nooit binnen zijn geweest. Op deze manier willen we de drempel nog eens extra verlagen'.

De kaarsen zijn een soort devotiekaarsen, die vaker in kerken te vinden zijn. Bezoekers mogen een kaartje met bemoedigende teksten toevoegen of uit spreken. Over de schaal waarop de kaarsen geplaatst mogen worden, wordt ook een wens uit gesproken. In de kerk wordt passende muziek ten gehore gebracht, zoals rustige Taizé liederen. Deze zijn genoemd naar het gelijknamige plaatsje in midden Frankrijk. Er zullen muzikanten aanwezig zijn die spelen op Viool, Piano en fluit. Iedereen, ook mensen die niet eerder een kerk bezochten, is van harte welkom op donderdag 23 november in de Grote Kerk midden in de stad.

Meer berichten
Shopbox