De winkel ziet er prachtig uit na de restyling
De winkel ziet er prachtig uit na de restyling

Open huis winkel EZRA Foundation

ALMELO – Op donderdag 23 november tussen 19.00 en 21.00 uur vindt het feestelijke open huis plaats van de kledingwinkel van EZRA Foundation. Onlangs heeft het pand aan de Grotestraat 146 in Almelo een complete metamorfose ondergaan.

Door de nieuwe frisse uitstraling en de ruimere opzet van de winkel komt het ruime assortiment (nieuwe en tweedehands) kleding, schoenen en accessoires nog beter tot z'n recht. Het open huis is een heel geschikt moment om de sfeer eens te proeven en meer te weten te komen over de gedachte achter EZRA Foundation: mensen helpen die in de knel zitten en weer hoop geven. 'Help ons helpen!' is vanaf de start de slogan geweest van de stichting, omdat zij dit 'helpen' graag samen willen doen met anderen.

Onafhankelijke stichting
EZRA Foundation ontstond in 2008 toen een groep enthousiaste vrijwilligers onder leiding van Almeloërs Raphael & Stephanie Pattipeiluhu de handen ineensloeg om mensen in Almelo die in de knel waren geraakt of dreigden te raken, zo goed mogelijk te helpen. Zij wilden vanuit een stuk naastenliefde en 'geloof in actie' iets concreets betekenen in Almelo. De uitgifte van kleding, dat destijds begon met kinderkleding, is nog steeds het grootste project.

De onafhankelijke stichting is inmiddels bij veel instanties in het vizier. Zij verwijzen hun cliënten veelvuldig door naar EZRA voor de nodige kledingvoorziening. Tegen symbolisch bedrag of tegen inlevering van een voucher van Almelo doet Mee of de Voedselbank kan men dan kleding kopen. Sinds zes jaar is de winkel gehuisvest aan de Grotestraat 146. Door het grote aanbod van kleding, de toenemende vraag en de handelingen van de ca. 25 vrijwilligers die dagelijks kleding innemen, selecteren, sorteren, presenteren en verkopen, werd het tijd de winkel efficiënter in te richten. Toen het inpandige naaiatelier De Kleurenkroon deze zomer op zoek ging naar een grotere locatie, greep EZRA dat moment meteen aan voor een restyling van de inrichting die nu een stuk frisser, eigentijdser en ruimer is. Het is nog steeds mogelijk (de gekochte) kleding te laten maken of verstellen, maar nu iets verderop aan de Grotestraat 185b onder de naam 'Huis van Lydia'. De restyling van de winkel wordt gevierd met een open huis op donderdag 23 november tussen 19.00 en 21.00 uur waarbij iedereen van harte welkom is! Rond 19.45uur vindt er een kort officieel moment plaats. De winkel heeft die avond nog een leuke actie voor alle bezoekers en natuurlijk wordt er getrakteerd op een hapje en drankje.

Meer informatie over de stichting vindt u op www.ezrafoundation.nl.

 

 

 

 

Meer berichten
Shopbox