Logo almeloosweekblad.nl


Kom je (samen met je ouders) gezellig de Sint en zijn Pieten onthalen in de haven aanstaande zaterdag? Natuurlijk wordt het weer een te gek spektakel!
Kom je (samen met je ouders) gezellig de Sint en zijn Pieten onthalen in de haven aanstaande zaterdag? Natuurlijk wordt het weer een te gek spektakel!

Sinterklaas is weer in aantocht!

ALMELO - Nog een paar nachtjes slapen en dan is het weer zover. Op zaterdag 18 november komt Sinterklaas samen met zijn 150 Pieten naar Almelo. Met maar liefst elf verschillende boten maken de Sint en zijn pieten hun opwachting. Omstreeks 12.30 uur zal hij arriveren bij de Javatoren, net achter de rechtbank. Rond 12.00 uur begint het entertainerprogramma met DJ Tom, die de nodige Sinterklaasliedjes ten gehore brengt. Natuurlijk wordt Sinterklaas welkom geheten door onze enige, echte, eigen burgemeester, de heer Gerritsen. Om te zorgen dat alles goed verloopt en de kans op ongelukken te verkleinen zijn er mensen van de onderwatersportvereniging Galathea en mensen van de reddingsbrigade uit Wierden aanwezig.

Nadat de Sint eenmaal voet aan wal heeft gezet gaat hij te paard een toertocht door Almelo maken. Daarbij wordt hij begeleid door de Koninklijke Almelose Harmonie. Ook de markt wordt daarbij aangedaan. Rond 14.15 uur wordt hij op de Koornmarkt verwacht en natuurlijk neemt hij zijn strooipieten mee die allerlei lekkers uitdelen aan de aanwezige kinderen. Er is een bijzonder Sinterklaasverhaal geschreven dat natuurlijk nog een groot geheim is, Helma van Weert heeft het op papier gezet en Diane Mol helpt bij de uitvoering er van. 'Het is echt een heel mooi verhaal dat natuurlijk nog niet verklapt mag worden,' vertelt Martin Kroeskop van Almelo Event, de organisatie die de hele intocht gaat verzorgen.

Huis van Sinterklaas

Uiteindelijk arriveert Sinterklaas en zijn mooie donkerbruine Pieten bij het Huis van Sinterklaas. Dit jaar is het wederom gevestigd in het voormalige pand van Top Toys aan de Kerkstraat, schuin tegenover de Stadsherberg. Het speelgoedbedrijf Otto Simon zorgt voor de inrichting van het onderkomen van de Sint. Burgemeester Arjen Gerritsen brengt natuurlijk een officieel bezoekje aan het Huis van Sinterklaas, hij zal het om 16.00 uur openen. Het Huis van de Sint is tot en met 5 december geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur. De Sint en zijn Pieten hebben al laten weten dat ze hopen dat er heel veel kinderen samen met hun ouders hun komen begroeten bij de haven!

Reageer als eerste
Meer berichten