Logo almeloosweekblad.nl


Welk beroep kies jij in de toekomst? Denk er nu alvast over na en geef je op
Welk beroep kies jij in de toekomst? Denk er nu alvast over na en geef je op

Circuit beroepen van de toekomst Pius X

ALMELO - Het Pius X College, locatie Catharina van Renneslaan, introduceert 8 november samen met het bedrijfsleven het splinternieuwe 'circuit van kennismakingsworkshops met beroepen van de toekomst'. Door mee te doen aan het circuit wordt de keuze voor de beste opleiding voor kinderen uit groep 8 van de basisschool (en hun ouders) een stukje makkelijker.

De keuze uit workshops is reuze: er zijn maar liefst 5: Chefkok van de 21 eeuw, Bouw aan je toekomst, Aan de slag als professioneel fotograaf, Word jij de 1e klas verkoper? Ben jij de verbindende schakel? Kinderen kunnen zich nu aanmelden via de website: www.piusx.nl

Landelijk gemiddelde
In de afgelopen jaren heeft het Pius X College afdeling VMBO een uitstekende reputatie opgebouwd als de Almelose VMBO school waarvan leerlingen ver boven het landelijke gemiddelde presteren. De school scoort ook nog eens heel goed op het gebied van gezondheid, veiligheid, betrokkenheid en onderwijsinnovaties. Bij dat laatste hoort ook een serie activiteiten die de school organiseert voor leerlingen van de Almelose basisscholen die een vervolgopleiding moeten kiezen.

Het belangrijkste doel is kinderen op een leuke manier kennis laten maken met bestaande en nog niet bestaande beroepen van de toekomst, waarvoor het Pius X College hen kan opleiden. Verder is het voor kinderen van de basisscholen natuurlijk ook een heel geschikte manier om uit te proberen of het Pius X College iets voor hen is. Dat vergemakkelijkt de overstap van basisschool naar het voortgezet onderwijs aanzienlijk.

Verschillende terreinen
Het Pius X College heeft het circuit van 5 verschillende kennismakingsworkshops ontwikkeld samen met het bedrijfsleven. 'Geweldig', zegt Pius X College directeur Pieter van Schilt daarover. 'Dat we dit hand in hand met het bedrijfsleven kunnen doen en dat die ondernemingen en instellingen zelf zo enthousiast zijn.' Door de samenwerking met het bedrijfsleven, kan de school ook workshops aanbieden op verschillende terreinen, van techniek tot zorg en economie tot media, vormgeving en ict.

Alle kinderen van de basisscholen in Almelo kunnen zich nog tot en met 8 november (voor 12.00 uur) opgeven voor de kennismakingsworkshops via www.piusx.nl Het eerste circuit van kennismakingsworkshops is op woensdag 8 november van 14.30 – 16.00 uur. Deelname is gratis. Het tweede circuit van kennismakingsworkshops is 7 februari 2018. Kinderen mogen dan ook een tweede keer meedoen.

reageer als eerste
Meer berichten