Logo almeloosweekblad.nl


De initiatiefnemers: Paul Reinerink – gemeente Almelo, Eric van Veluwen – stichting de Proeftuinen en Maarten Visscher – gemeente Almelo
De initiatiefnemers: Paul Reinerink – gemeente Almelo, Eric van Veluwen – stichting de Proeftuinen en Maarten Visscher – gemeente Almelo

Smaakvolle opening van de Pop-Up Smaak Etalage

ALMELO - De Pop-up Smaak Etalage is op maandag 30 oktober op feestelijke wijze geopend. Bij een Smaak Etalage gaat het natuurlijk om de smaak van de producten die geëtaleerd worden en dat betekent vooral proeven! En in dit geval ging het om proeven wat de regio te bieden heeft.

Op basis van producten van regionale producenten liet chef-kok Eric van Veluwen wat smaken van de streek proeven. Daarnaast werd de Smaakkaart van Overijssel onthuld. Op deze grote kaart van Overijssel krijgen producenten uit de regio een gezicht.

Eerste ideeën
Met deze Pop-Up Smaak Etalage zet de gemeente Almelo in op streekproducten en regionaal geteeld voedsel. Die zijn vaak nog te onbekend voor het grote publiek. Gedurende 5 maanden krijgen producenten als de Pindakaaspot uit Enschede, Veldhoeve Kip uit Albergen en Skier Woske uit Almelo en Buffalofarm Twente uit Denekamp een podium in de Grotestraat 33 in Almelo en met hun nog velen meer.

Inmiddels tonen al 18 regionale producenten hun producten in de Pop-Up Smaak Etalage.

Regio
Tijdens de opening knisperden de eerste ideeën voor samenwerking, verbinding en productontwikkeling. Daarnaast bleek dat allerlei streekproducenten elkaar nog niet kenden, laat staan dat het grote publiek hen kent.

Vanaf komende vrijdag is de Pop-Up Smaak Etalage open voor publiek, dus iedereen die wil weten wat de regio zoal te bieden heeft nodigen we uit om een kijkje te nemen of om de smaken van de regio te komen proeven.

Activiteiten
De komende maanden zijn er regelmatig proeverijen, demonstaties en activiteiten in de Pop-Up Smaak Etalage. Zo gaan leerlingen van het AOC in november alternatieve kerstbomen maken in de Pop-Up en in diezelfde maand is de aftrap van het Groenste Idee van Almelo. Op de website en facebookpagina van stichting de Proeftuinen (www.deproeftuinen.nl en www.facebook.com/deproeftuinen) zullen de activiteiten vermeld worden.

Openingstijden:

Vanaf vrijdag 3 november is de Pop-Up Smaak Etalage reeds geopend voor het publiek. De Pop-Up is van woensdag tot en met zaterdag open van 12.00 uur tot 17.00 uur. Met uitzondering van de weken dat er een koopzondag is, dan is de Pop-Up open van donderdag t/m zondag.

3 reacties
Meer berichten