Logo almeloosweekblad.nl


V.l.n.r. Wilhelm, Rick en Tim met hun medal of excellence
V.l.n.r. Wilhelm, Rick en Tim met hun medal of excellence

Rick en Wilhelm presteren geweldig in Abu Dhabi

ALMELO/ABU DHABI - Leerlingen Rick Lammerink en Wilhelm Scholten van Bouwmensen Twente in Almelo/ROC van Twente hebben op de WorldSkills (16 t/m 19 oktober) in Abu Dhabi allebei een medaille voor excellent vakmanschap gewonnen.

De onderscheiding wordt alleen toegekend aan deelnemers die op het wereldkampioenschap voor jonge vakmensen boven een vastgesteld (hoog) niveau presteren. Met het behalen van de medailles behoorden Rick en Wilhelm tot de best presterende leden van het Team NL. Tegelzetter Wilhelm creëerde in drie-en-een-halve dag twee muren met bordes en afbeeldingen van de skyline van Abu Dhabi en de het symbool van de VAE, de adelaar. Hij werkte in een razend tempo, uitermate secuur en zijn werk zag er ook geweldig uit. Maar de competitie was moordend… dat bleek wel uit de jurering. Want Wilhelms werk werd beloond met een heel hoge score van 721 punten. En nog was dat niet genoeg voor het podium, hij werd vierde. De 721 punten waren echter wel ruim voldoende voor de hoogst denkbare beloning: de medal of excellence.

Ook Rick Lammerink wist bij aanvang van de wedstrijd al dat het een nagenoeg onmogelijke taak was om het podium te bereiken. Zijn belangrijkste concurrenten konden jaren trainen als een profsporter, en Rick combineerde werk bij aannemersbedrijf Biglaar met zijn trainingen met instructeurs Frank Hulskotte en Gerjo Smelt van Bouwmensen Twente in Almelo. Rick moest in drie-en-een-halve dag een prieel maken met een passende, inklapbare tafel. Beide bouwwerken zaten ook nog eens vol ingewikkelde constructies. De jonge timmerman uit Hezinge behoorde tot de selecte groep deelnemers die kans zag zijn puike werkstukken ook nog eens helemaal af te maken. Hij kreeg voor zijn werkstukken 700 punten en de medal of excellence tijdens de feestelijke afsluitingsceremonie op donderdagavond. Bij Bouwmensen Twente werden de WorldSkills in Abu Dhabi op de voet gevolgd via de social media en persoonlijke contacten. Dat beide leerlingen met een medal of excellence terug keren, is reden om de vlag uit te hangen, vindt directeur Robert Herman. 'Wilhelm en Rick hebben echt een wereldprestatie geleverd. We beseffen maar al te goed dat de concurrentie op het wereldtoneel enorm is. Als dan niet één maar beide deelnemers met een medal of excellence terugkeren, is dat fenomenaal. De prestaties van Wilhelm en Rick stralen ook af op de mooie beroepen van timmerman en tegelzetter èn zijn ook een bewijs dat we het als opleider best goed doen.' Behalve Rick en Wilhelm was er ook zo'n onderscheiding voor metselaar Tim Klessens.

reageer als eerste
Meer berichten