Logo almeloosweekblad.nl


De band U2Faces treedt op tijdens Almelo Live
De band U2Faces treedt op tijdens Almelo Live

Kroegenfestival 'Almelo Live'

ALMELO - Onder de naam 'Almelo Live!' wordt het publiek een nieuw, laagdrempelig festival aangeboden door de gezamenlijke horeca. Net als destijds de Night of the Tributes spelen deze avond verschillende bands in de deelnemende kroegen. Doordat er geen entree wordt geheven is het festival voor iedereen toegankelijk, en kunnen muziekliefhebbers meerdere bands bekijken deze avond.

Het is de bedoeling dat dit een terugkerend festival wordt welke de stad laat swingen. Bij Café De Stam speelt de band Bullfrog Taste Express met een ode aan Rory Gallagher. Bij 't Hookhoes speelt een Doe Maar coverband, terwijl bij Proeflokaal België The Spurs op de planken staan. In Ibiza op het Amaliaplein spelen Take-2, bestaande uit Frank en Brigit die we nog kennen van de Trainband en in The Shamrock speelt een te gekke U2 tribute band U2faces.

Tribute to U2 met de band U2Faces

Ook wel de Night of the Tributes genoemd, met dit jaar overal gratis entree en bij ons de U2 Faces door vele ook wel de beste Bono stem van Nederland genoemd! Aanvang 22.30 uur, entree gratis.

Rory Gallagher Tribute - Bullfrog Taste Express

Bullfrog Taste Express brengt een muzikaal eerbetoon aan een van de meest invloedrijke gitaristen uit de historie van de rock. Centraal staat hier natuurlijk Rory Gallagher, de helaas veel te vroeg overleden Ier die met zijn afgeragde Strat is verworden tot een regelrecht icoon in de bluesrock.

The Bullfrog Taste Express heeft, als het op muzikale ervaring aankomt, een rijkelijk gevulde schatkist. Zo maakte voorman Wilko van Beek deel uit van onder meer 'I've got the Bullets' (de band waarmee Frédérique Spigt doorbrak), terwijl hij met de hardrockformaties Hammerhead en Perfect Strangers in de jaren tachtig en negentig de hele wereld rondreisde.

Nico Groen is vooral bekend is als Blues/Rock-drummer en hij speelt op dit moment bij Sidewalk-Sally, Bullfrog Taste Express en diverse andere bands/projecten. Verder speelde hij onder andere met Herman Brood, Hans & Candy Dulfer, Adje v.d. Berg, Krystl en tourde hij zelf in het voorprogramma van Rory Gallagher Bassist Eric de Boer staat intussen al een slordige drie decennia op de Nederlandse podia.

Zo speelde hij jarenlang in het trio rond Anand Mahangoe, eind jaren negentig uitgeroepen tot beste gitarist van ons land. Vrijdag 3 November vanaf 22.00 entree gratis!

reageer als eerste
Meer berichten