Logo almeloosweekblad.nl


The Lord's Choir, na vijftig jaar nog steeds een springlevend koor met veel reputatie
The Lord's Choir, na vijftig jaar nog steeds een springlevend koor met veel reputatie

The Lord's Choir laat al vijftig jaar van zich horen

ALMELO - 'Het begon allemaal in 1967, in een tijd dat de zo genaamde Beat Mis zijn intrede deed, dat in de Willibrordparochie het koor The Lord's Choir werd opgericht,' vertelt Ben Hulshof. Hij is als dirigent ook al ongeveer 45 jaar aan het koor verbonden. Om dit lustrum te vieren wordt op zondag 15 oktober een jubileumconcert gehouden van 14.00 uur tot 16.00 uur in de Sint Jozefkerk. Kapelaan Veldhuis die destijds het koor oprichtte is nu inmiddels 92 jaar. Hij schijnt nog in Denekamp bij de zusters Franciscanessen te wonen. In de eindjaren zeventig kwamen muziekinstrumenten in de kerk, daartoe behoorden drums, gitaren en zelfs een tuba. Het koor The Lord's Choir werd een begrip in R.K. Almelo. Destijds werd er bijna wekelijks gezongen voor een volle kerk met ruim 800 kerkgangers.

The Lord's Choir, wat betekent 'Koor van God', bestond in eerste instantie uit jongeren die destijds net van de lagere school kwamen. Na twee jaar maakte kapelaan Veldhuis plaats voor de heer Veldkamp die vervolgens in 1972 werd opgevolgd door Ben Hulshof. Die was al enkele jaren als klarinettist actief. Hij was slechts 17 jaar toen hij als dirigent aantrad. Gelukkig had hij in de personen pastoor Buyvoets en Ton Kaptein een ervaren klankbord waar hij op kon bouwen. Het koor kende destijds ongeveer 60 leden. De laatste jaren is het aantal leden wel afgenomen, maar heel veel leden van het eerste uur zingen nog steeds met hetzelfde enthousiasme mee. Momenteel kent het koor 32 leden. Ze hebben niet alleen muzikaal elkaar iets te bieden, ook in sociaal opzicht delen ze veel met elkaar. Zoals bruiloften, geboortes en soms ook een overlijden.

Jubileumconcert

The Lord's Choir was jarenlang verbonden met de Willibrordkerk. Toen deze kerk in 2003 aan de eredienst werd onttrokken, ging het koor over naar de Sint Georgiusbasiliek en de Sint Jozefkerk. The Lord's Choir treedt ongeveer 25 keer per jaar op. Dit is voornamelijk in kerken, verpleeghuizen en het ZGT. Binnenkort wordt gezongen in de Armeense Kerk. Het koor heeft in de loop der jaren verschillende goede pianistes gekend. De laatste jaren is het Nadja Fedosova die tot volle tevredenheid van iedereen de pianobegeleiding verzorgd. De drummer is Roy Braakink. 'Eigenlijk doen alle leden wel iets extra's voor het koor,' geeft de dirigent aan. The Lord's Choir-leden repeteren op woensdagavond van 19.45 uur tot 21.45 uur in Het Saam naast de Sint Jozefkerk. Voor meer informatie kunt u contact op nemen hulshof.b@gmail.com of bellen naar 0546-872218. Het jubileumconcert van 15 oktober wordt een reis door de tijd, met dia's waarin highlights van vroeger te zien zijn. Ook worden lp's, cassettebandjes en cd's vertoond.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox