Logo almeloosweekblad.nl


De vijf studenten doen mee aan de WorldSkills in Abu Dhabi
De vijf studenten doen mee aan de WorldSkills in Abu Dhabi

Vijf studenten naar WorldSkills

ALMELO - Dinsdag 10 oktober is het zover. Dan stapt Team Nederland, waaronder vijf studenten van ROC van Twente, in het vliegtuig naar Abu Dhabi. Daar vindt van 14 t/m 19 oktober WorldSkills plaats. Dit zijn de wereldkampioenschappen voor beroepen. In Abu Dhabi strijden de vijf studenten samen met de andere leden van Team Nederland en 1300 deelnemers uit 77 landen om de 'beste vakman of vakvrouw van de wereld' te worden. Er zijn wedstrijden voor 51 beroepen, Nederland doet mee in 22 vakrichtingen.

Team Nederland

Team Nederland bestaat uit 28 wedstrijdkandidaten. Na voorrondes op school, regionale kwalificaties en het Nederlands kampioenschap (Skills Heroes) zijn deze mbo'ers allen uitgeroepen tot Nederlands kampioen in hun vak. De deelnemers worden in de aanloop naar dit 'WK voor beroepen' getraind en begeleid door experts. ROC van Twente is heel trots om 'hofleverancier' te zijn voor Team Nederland. Met andere woorden, er is geen andere mbo-instelling in Nederland waarvan er maar liefst vijf studenten zo goed zijn in hun eigen vakgebied dat ze naar WorldSkills mogen!

In de spotlights

De vijf studenten van ROC van Twente zijn Marco Quené (CNC-frezer), Brent Koekoek (Lasser MIG/MAG), Wilhelm Scholten (Tegelzetter), Rick Lammerink (Timmerman) en Rico Nieuwkoop (Autotechnicus). Zij lieten tijdens de landelijke finales excellent vakmanschap zien en behaalden daarmee de titel 'Nederlands kampioen'. ROC van Twente is enorm trots op hun geweldige prestatie. Tijdens een speciale 'Dinnershow' op 21 september jl. aan de ROC-locatie Wierdensestraat in Almelo werden deze vijf talenten al in de spotlights gezet. Maar straks, in Abu Dhabi, krijgen ze echt de kans om te 'shinen'.

Voorbereiding

De vijf studenten vertrekken niet zomaar naar Abu Dhabi. Daar is heel wat voorbereiding aan vooraf gegaan. Onder begeleiding van hun docent en een expert oefenen zij al maanden met opdrachten van voorgaande jaren. Ook in de zomer hebben ze heel veel trainingsuren gemaakt. Zo ging Rico voor de trainingsweek 'Up Your Voltage' helemaal naar Massachusetts. Daar oefende hij onder andere op de beste Automotive school van Amerika. En Brent heeft er dit jaar zelfs zijn vakantie voor overgeslagen. Hij werkt en traint vier dagen per week bij Machinefabriek Westerhof in Denekamp, waar ze supertrots zijn op hun jonge collega.

Volg de vijf talenten!

Wil je op de hoogte blijven van de prestaties van de vijf studenten van ROC van Twente tijdens WorldSkills in Abu Dhabi? Volg ze dan op social media. www.facebook.com/rocvantwente

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox