Logo almeloosweekblad.nl


Projectleider Doepark Heleen Eshuis wenst dat mensen geïnspireerd raken om mee te doen aan duurzame activiteiten
Projectleider Doepark Heleen Eshuis wenst dat mensen geïnspireerd raken om mee te doen aan duurzame activiteiten

Buurtbewoners delen hun wensen

ALMELO – 'Snel die schop in de grond, want zolang heb ik niet meer.' 'Dit vond ik misschien wel de mooiste wens die ik heb gehoord,' aldus de projectleider van het Doepark Heleen Eshuis. Deze bijzondere wens kwam van een buurtbewoner van 91 jaar. Hij bezocht het Parkatelier samen met zijn vrouw, het stel wil niets liever dan samen nog kunnen genieten van het toekomstige park. Buurtbewoners gaven tijdens het Parkatelier volop gehoor aan de vraag om hun wens voor het Doepark te delen.

De wensen voor de invulling van het Hagenpark varieerden enorm; een oudere buurtbewoner hoopt op een plek met fitnessapparaten, een groepje twintigers ziet het wel zitten als er een stadsstrand om te chillen komt en een oma met haar kleinzoon verheugt zich op een waterspeelplaats met een pomp om water op te pompen. 'Veel wensen van de buurtbewoners kunnen grotendeels gerealiseerd worden. We willen een Doepark realiseren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, spelen, ontdekken, inspireren en tot rust komen in het groen', vertelt Heleen Eshuis enthousiast. 'Andere wensen die voorbij kwamen waren een beleeftuin voor ouderen, een 'natuurlijk' paviljoen, een plekje voor een bijenvolk, koken met groenten uit een gezamenlijke moestuin (onder het genot van een wijntje) en een theehuis om vrijwilligerswerk te doen.'

De buurtbewoners rondom het Hagenpark bezochten afgelopen zaterdag het Parkatelier om verschillende redenen. Sommigen waren geïnteresseerd in de plannen van het toekomstige Doepark, anderen wilden gerustgesteld worden - ze zijn bang voor veel geluidsoverlast van de waterspeelplaats en weer andere buurtbewoners kwamen langs om hun hulp aan te bieden. Ook waren er buurtbewoners die de commotie rondom het park niet zo goed begrijpen. Zij vinden dat het een park voor iedereen is en ze verheugen zich erop als het straks klaar is. Dit klinkt Hans Oude Luttikhuis, de voorzitter van Stichting Natuurhus als muziek in de oren. 'Het liefst willen we iedereen uit Almelo bij onze plannen betrekken, het wordt per slot van rekening een park voor iedereen'.

De stichting heeft de intentie om eind dit jaar, begin volgend jaar te starten met de aanleg van het Doepark. Heleen Eshuis vertelt dat er binnenkort de mogelijkheid is om het park te ervaren. 'Als mensen zelf willen ervaren hoe bijzonder de stadsnatuur is die je aantreft in het Hagenpark, dan nodigen we ze uit op zaterdag 14 oktober voor een wandeling in het park.' De wandeling begint om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur, verzamelen bij de tentoonstellingsruimte van de Hagenborch, links van de Action.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox