Logo almeloosweekblad.nl


De voorstelling 'Het Muizenhuis' is geschikt voor de kleuters
De voorstelling 'Het Muizenhuis' is geschikt voor de kleuters

Feestelijk Prentenboekjesfestival voor peuters en kleuters

ALMELO – Het Prentenboekjesfestival is een reizend theaterfestival voor peuters en kleuters. De ochtend is speciaal voor peuters en de middag speciaal voor kleuters. Elk met een eigen prachtige voorstelling, leuke workshops van bibliotheek Almelo en kaliber Kunstenschool en de hele dag spelen in Prentenboekenstad in Theater Hof 88. Zondag 15 oktober, aanvang 9.15 uur en 12.15 uur.

Nijntje op de fiets

Tijdens het Prentenboekjesfestival (ook bekend als het Peuter- en Kleuterfestival) is het groot feest voor peuters (2+) en kleuters (4+). 's Ochtends is de voorstelling 'Nijntje op de fiets' gespeeld door Marianne van Houten te zien voor de peuters en 's middags de voorstelling 'Het Muizenhuis' door Mariska Simon voor de kleuters. De hele dag kunnen kinderen spelen in de speciale Prentenboekenstad, kunnen kinderen geschminkt worden, tekenen, lezen én natuurlijk een workshop kiezen uit het aanbod van Bibliotheek Almelo en Kaliber Kunstenschool. Actrice en zangeres Marianne van Houten neemt de kinderen mee in het verhaal van Nijntje die een dagje gaat fietsen in 'Nijntje op de fiets.'

Knipperdeknip, hoera!

De bibliotheek Almelo verzorgt de workshop: Knipperdeknip, hoera! gebaseerd op het boek 'Nog 100 nachtjes slapen' van Milja Praagman. Dorus wil graag jarig zijn. Mama heeft gezegd dat dat nog 100 nachtjes duurt. Haar vriendjes bedenken een stout plan. Kaliber Kunstenschool verzorgt de workshops: Muziek met peuters: Bij feest hoort muziek! Op die feestmuziek gaan we lekker swingen, zwaaien met vlaggetjes en spelen op trommels. Daar wordt iedereen blij van. Danspret: Wat is feest zonder een dansje? Kom springen en huppelen, hup hup, voetjes van de vloer en handjes in de lucht. Deze feestdans mag je niet missen. Toneelpret: Giraf viert feest! Kom handjes uit de mouwen, help hem met die supertaart en het wordt een toneelfuifje om van te smullen! En ten slotte knutselpret: Als een echte tovenaar maak je een feestelijk schilderij. Tekenen met een kaars, daarna schilderen met felle kleuren, nog wat mooie glitters erbij. Dan heb je een prachtig schilderij.

Kaarten kunnen worden gereserveerd via de website www.hof88.nl, per mail via info@hof88.nl en telefonisch tijdens kantooruren via (0546) 850264. De kassa is open van woensdag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en vanaf één uur voor de voorstellingen.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox