Foto: Simone Foekens

Promofilm en mega volgdienst van politie Twente

ALMELO – Binnenkort is hij te zien op alle social media pagina's van de politie Twente. De promofilm die geschoten is in verband met alle ontwikkelingen op het gebied van de webcare. Aan verzoeken voor een eigen trailer, alleen maar blauwe M&M's en een Personal Assistant van de wannabe Barry Atsma's en Carice van Houtens konden de Twentse politiekorpsen gezien het budget niet voldoen, maar het resultaat is desondanks Oscarwaardig, zo meldt de politie. Houdt dus de Facebookpagina van onder andere politie Almelo in de gaten!

Webcare-afdeling

Webcare houdt in dat elke inwoner van Twente tussen 7.00 en 23.00 uur de politie in zijn of haar gemeente kan bereiken via Twitter, Facebook en Instagram. Daarbuiten kan het wat langer duren voor er een reactie komt. Een melding of verzoek via de sociale media kan alleen de politie niet binnen dertig minuten ter plaatse hoeft te zijn. Het is de bedoeling dat contact tussen de politie en burgers op de manier toegankelijker wordt en het kan ook ingezet worden voor het oplossen zaken.

Mega volgdienst

Vrijdag 13 oktober is zeker een dag om Facebook in de gaten te houden, want dan houden alle politieteams in Oost-Nederland een mega-volgdienst. Alle basisteams bieden dan hun volgers de gelegenheid aan de hand van foto's en filmpjes mee te kijken met een dienst. Op de Facebookpagina's van de teams kun je je aanmelden door naar evenementen te gaan.

Informatie

Voor meer informatie over de politie kunt u ook terecht op www.politie.nl Hier vindt u ook alle info uit uw eigen wijk en kunt u onder andere aangifte doen van diefstal/melding etc. Het alarmnummer bij spoed blijft natuurlijk 112 en bij alle andere meldingen, dus geen spoed maar wel politie gewenst belt u met 0900-8844.

Meer berichten