Logo almeloosweekblad.nl


Het echtpaar Dora en Henk Grobben geniet nog zoveel mogelijk van alles om hen heen
Het echtpaar Dora en Henk Grobben geniet nog zoveel mogelijk van alles om hen heen (Foto: Marion Wesselink)

Al zestig jaar een echtpaar

ALMELO - 'We moesten destijds nog even wachten met trouwen omdat we nog geen geschikte woonplek konden vinden,' vertelt de 86-jarige Henk Grobben. Maar op 28 september 1957 kon hij zijn ja-woord geven aan Dora Groothuis (86). Het paar leerde elkaar kennen tijdens een dansavond in het Enschedese Volkspark op 5 februari 1950, dat weet Henk Grobben nog precies. De vonk sloeg over en het paar is nog altijd met veel plezier samen. Dora is in Enschede geboren en later naar Almelo gekomen. Henk is een echte Almeloër. Het echtpaar Grobben heeft op verschillende plaatsen in Almelo gewoond. Ze wonen tot tevredenheid al weer 2,5 jaar in Groot Bokhove.

De heer Grobben is een fervent biljarter en zij gaat graag naar de verschillende activiteiten die er georganiseerd worden. Sinds 1940 is Henk Grobben een groot fan van Heracles. Hij volgt de laatste jaren de wedstrijden via TV. Mevrouw Grobben is vijfentwintig jaar met heel veel plezier vrijwilligster voor het Meulenbeld geweest. De heer Grobben is altijd als administratief medewerker werkzaam geweest. Het echtpaar heeft twee kinderen en zeven kleinkinderen. Toen de heer Grobben in de VUT kwam is het paar samen met vrienden zeer regelmatig op vakantie gegaan. Maar liefst 44 keer werd een stad of streek in Europa bezocht. 'Dit was altijd heel gezellig en een hele mooie tijd,' vertelt mevrouw Grobben. Helaas is daar door ziekte van een van de vrienden een eind aangekomen.

Ze hebben ter ere van hun jubileum een fraai familieportret laten maken en zijn samen lekker uit eten gegaan. Op naar het 65-jarig huwelijksfeest!

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox